НОВИНИ

Зимата напомни за себе си: Десетки места без ток, катастрофи и затрудено движение заради валежите

Ерика Шаумян
от Ерика Шаумян
20:34, 16.12.2023
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Обилният сняг в планините и в Южна България затрудни движението по пътищата, предизвика катастрофи и остави десетки населени места без ток.

Обилни валежи от сняг, катастрофи, задръствания и липса на ток. Такава беше картината днес. Два тира се сблъскаха на магистрала "Тракия" около 3.00 часа през нощта. За щастие инцидентът се размина без жертви.

"Два товарни автомобила се движат по автомагистрала "Тракия" от София в посока град Пловдив с несъобразена скорост с пътните условия и предприемат неправилни маневри вследствие на което настъпва произшествие с двата автомобила. Единият напуска пътното платно и се обръща в пътната канавка, а другият се преобръща на пътното платно", каза комисар Петър Соколов, началник отдел "Охранителна полиция".

11 часа останалите автомобили бяха пренасочвани по обходен маршрут, което предизвика километрично задръстване. Магистралата беше освободена едва след 14.00 часа.

Привечер снегорин се обърна на пътя за Малко Търново заради остър завой и хлъзгава настилка. Шофьорът не е пострадал, а движението не беше спряно.

Заради обилния сняг затворен за всички превозни средства остава Троянският проход. Тежкотоварните автомобили все още не могат да преминават през проходите Превала и Рожен. На Шипка пътищата са проходими при зимни условия.

Паднали дървета затвориха пътя Белово - Юндола. Разчистването им започна още снощи и продължи и в днешния ден с помощта на доброволци. Снежната покривка в Смолянско достигна 30 см, 50 снегопочистващи машини се борят с тях.

Десетки села в страната отново останаха без ток - в Родопите, Габровско и Кюстендилско. Кметът на Кюстендил свика кризисния щаб в града заради 11 села в областта, които и в момента са без ток. На тъмно остават и в Неделино, както и две села в Община Баните. Електроподаването около Златоград е възстановено.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Янков с 8-о място на Световната купа в Кортина дАмпецо
Радослав Янков с 8-о място на Световната купа в Кортина д'Ампецо
Атлетик Билбао удари Атлетико Мадрид и се доближи само на две точки от зона "Шампионска лига"
Атлетик Билбао удари Атлетико Мадрид и се доближи само на две точки от зона "Шампионска лига"