НОВИНИ

Златният ансамбъл се сбогува с публиката с емоционален "Сън" (Снимки)

златният ансамбъл сбогува публиката емоционален бенефис
bnt avatar logo
от БНТ
23:19, 16.12.2021
7880
Чете се за: 04:07 мин.
Художествена гимнастика
Слушай новината

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова се сбогуваха с родната публика по олимпийски.

Ансамбълът на България каза "сбогом" на художествената гимнастика с уникалния бенефис "Сън". Препълнените трибуни на "Арена Армеец" бяха доказателство за взаимната любов – от публиката към златните гимнастички и от момичетата към верните им фенове.

Зрителите се насладиха на изключителен спектакъл с много танци, прекрасни изпълнители, авторска музика, светлинно шоу и фойерверки.

Илиана Раева и Весела Димитрова към ансамбъла: Ще ни липсвате

Момичетата бяха представени чрез видеопослания и интервюта, излъчени на огромни екрани. Светлинните ефекти и танците на гимнастичките допълниха изживяването и го направиха незабравимо. Посланието, което отправиха шампионките, с всяко движение на килима, с всеки жест, носеше усещането за сбъднат сън.

Със сигурност бенефисът ще бъде запомнен и от състезателките от новия ансамбъл. Както олимпийските шампионки поеха щафетата преди пет години от медалистките от Рио 2016, така пред очите на феновете новите грации тръгнаха по пътеката на успеха – към Игрите в Париж през 2024 година. Техен водач отново ще бъде талантливият треньор Весела Димитрова, под чието ръководството се родиха много запомнящи се съчетания.

Емоционална реч произнесе председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Тя успя да развълнува цялата публика, а Весела Димитрова не сдържа сълзите си, произнасяйки емоционални думи в края на спектакъла. Любов и благодарност – посланието ѝ трогна всички, въпреки че беше насочено към нейните "деца" – момичетата от ансамбъла.

Освен петте олимпийски шампионки от Токио, участие взеха и двете гимнастички Елена Бинева и Теодора Александрова, които в определени моменти бяха част от този ансамбъл.

Основна роля в бенефиса имаха и двете ни индивидуалистки Невяна Владинова и Катрин Тасева, които също прекратиха своите кариери, макар и в малко по-ранен период.

"Това беше перфектният завършек. И няма защо да размисляме. Много мечтахме за този момент, точно за този спектакъл и се надяваме да се е получило добре и да се харесало на всички зрители", сподели капитанът Симона Дянкова след края на бенефиса "Сън".

Лаура Траатс, която преди две седмици претърпя операция в Швейцария, също излезе на килима и остави сърцето си по време на изпълненията със своите съотборнички.

"Ние също си поплакахме, емоциите са невероятни. За тези 5 години ние изградихме нещо вълшебно и нямаше как да тези емоции да не ни залеят в този ден", коментира Лаура Траатс след края на шоуто.

В основата на мащабната продукция застана Калоян Лалев-Кайо. В спектакъла взеха участие и музикантите Красимир Тодоров – пиано, програминг и музикални аранжименти, Александър Обретенов – бас китара, Васил Крумов – китара, Васил Вутев – барабани.

Със сълзи на очи, но с високо вдигнати глави гимнастичките напуснаха залата и се отправиха към новите си предизвикателства под шумните аплодисменти на публиката.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евъртън устиска на натиска на Челси и си тръгна с точка от "Стамфорд Бридж"
Евъртън устиска на натиска на Челси и си тръгна с точка от "Стамфорд Бридж"
Ливърпул е само на точка от върха след обрат срещу предпоследния в класирането
Ливърпул е само на точка от върха след обрат срещу предпоследния в класирането