НОВИНИ

Илиана Раева и Весела Димитрова към ансамбъла: Ще ни липсвате

гимнастика ансамбъл бенефис
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:14, 17.12.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Изключително емоционална реч произнесе президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева по време на бенефиса „Сън“, с който със спорта се сбогуваха ансамбълът, Невяна Владинова и Катрин Тасева.

Илиана Раева не успя да спре сълзите си по време на словото си в „Арена Армеец“.

"Тези момичета са моите воини. Те спечелиха този златен медал по безапелационен начин. Наистина сме много силен и сплотен екип. Сега аз изпитвам спокойствие, удовлетворение и щастие, че го постигнахме. Благодаря и на Вас публиката за подкрепата. Благодаря и на Вас момичета! Прекрасни сте, ще ми липсвате много", сподели Илиана Раева.

Президентът на БФХГ благодари на целия екип, който беше част от най-големия успех на спорта у нас – олимпийската титла от Токио.

Илиана Раева реши да прочете прощално „писмо“ на Стефани Кирякова от ансамбъла към феновете в социалните мрежи.

"Целият път, който извървях беше като един сън, една приказка, един дъх, който мина сякаш неусетно, но напълно пълноценно. Преживях всичко, за което някога съм си мечтала и много повече. Сигурно никога няма да осъзная какво направихме в Токио. Дадохме надежда и променихме всичко. Написахме история. Неземно е. И толкова трудно да се побере в един ограничен, човешки ум. Това е нещо много по-голямо от нас самите. Нещо, което остава за поколенията след нас. Може би някъде в бъдещето едно малко дете чете имената на първите олимпийски шампионки в художествената гимнастика. За първия златен медал. И някъде там се ражда една мечта. И това ми стига. Достатъчно ми е, за да бъда щастлива", сподели Стефани Кирякова в навечерието на „Сън“.

В края на своята реч пред публиката Илиана Раева покани треньорът Весела Димитрова, която беше изключително развълнувана.

“Имам няколко любими думи в българския език и "благодаря" е една от тях. Благодаря на всички, на моите момичета, на Илиана Раева, на целия невероятен екип от професионалисти. Втората е "любов". Няма как да правиш нещо с любов и то да не се получи. Обичам Ви”, сподели Весела Димитрова.

Треньорът имаше честта в края на шоуто да представи и новия ансамбъл на България. Момичетата вече започнаха подготовка за предстоящия сезон. 11 гимнастички бяха селектирани за наследнички на олимпийските шампионки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хосе Карерас излиза на сцената в София за Opera d'amore
Хосе Карерас излиза на сцената в София за Opera d'amore
Депутатите ще почиват само 3 дни около празниците
Депутатите ще почиват само 3 дни около празниците