НОВИНИ

Златомир Загорчич: Тони Тасев и Галин Иванов остават в Славия

Футболистите на "белите" проведоха първа тренировка за лятната подготовка

Златомир Загорчич
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:22, 14.06.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Тони Тасев и Галин Иванов остават в Славия и през следващия сезон, съобщи старши треньорът на "белите" Златомир Загорчич преди първата тренировка на отбора през лятната подготовка.

Предишните договори на двама от основните футболисти на столичани изтекоха в края на миналия сезон, но те избраха да продължат на стадион "Александър Шаламанов". Славия иска да привлече централен нападател, както и централен защитник.

"Тони Тасев и Галин Иванов остават тук с нас. Търсим и млади футболисти, опитваме се да ги развиваме. Най-важно е да намерим централен нападател. Ще имаме нужда от централен защитник и от халф. В средата на терена имаме достатъчно хора. Ако не намерим, няма да се притесняваме", заяви Загорчич на пресконференция.

Халфът Исак Соле, който игра в Славия през миналата пролет, е пред трансфер в турския Гьозтепе, който е воден от българския треньор Станимир Стоилов.

"Ако можем да се класираме за евротурнирите, ще бъде идеално за всички тези момчета в отбора. Искаме да се подготвим добре, да влезем здраво в първенството и да печелим мачовете. Правим всичко възможно да развиваме младите от школата ни. Винаги има интерес към нашите футболисти, но това са въпроси за шефовете. Свикнали сме с това нещо. Не гледаме толкова напред. Мислим за първия мач срещу Крумовград, нека първо там спечелим точките, а след това и за останалите ни противници. Колкото по-големи са амбициите, толкова е по-сериозно и напрежението", каза още сръбският специалист и бивш национал на България.

Седем от футболистите на Славия, включително Светослав Вуцов и Ертан Томбак, които бяха с националните отбори на България преди няколко седмици, са получили допълнителни дни почивки и ще се присъединят към "белите" за лагера в Банско, започващ на 17 юни.

Трима футболисти са на проби при "белите" и в близките дни ще стане ясно дали ще изкарат цялата подготовка с тима.

Загорчич отговори и на въпрос за фаворитите на предстоящото Евро 2024.

"Има страхотни отбори. Англия, Германия, Португалия и Франция. Хърватия също играе много добре на Световни първенства. Сега може да се представи силно и на Европейския шампионат, но се надявам Сърбия да направим нещо", допълни сърбинът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славия ще има четири приятелски мача по време на лагера в Банско
Славия ще има четири приятелски мача по време на лагера в Банско
Равносметката след бурята: 600 къщи пострадаха в Шипка
Равносметката след бурята: 600 къщи пострадаха в Шипка