НОВИНИ

Значителни валежи и в близките дни

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 20.04.2024
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Без съществена промяна са минималните температури тази сутрин спрямо вчера - малко над нулата в Северозападна България, 7° в София, до 11° във Варна и Бургас. Силни пориви на вятъра са отчетени през нощта по Черноморието и в Кърджали.

И през деня в източната половина от страната ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на места интензивни и значителни по количество. Остава в сила предупреждение код жълто.

И в западната половина облачността ще започне да се увеличава, главно в планинските райони там ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад и в Източна България ще е умерен. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София около 14°.

Валежи ще има и през нощта на отделни места в Югозападна България. Минималните температури утре ще са между 3° и 8°, в София около 5°.

Максималните ще останат без съществена промяна - между 13° и 18°, София около 12°. Вятърът ще е слаб, в Източна България умерен от юг-югоизток.

Още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и през деня на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на места интензивни. Код жълто остава в цялата страна, а в югозападните райони предупреждението е от втора степен код оранжево.

Повече слънчеви часове ще има по Черноморието сутринта. След обяд в много райони ще превали и прегърми. Максималните температури ще са от 15° до 17°. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3 - 4 бала.

И в планините ще се задържи облачно и с валежи, на повече места и придружени от гръмотевици в следобедните часове, като границата между дъжд и сняг ще е на около 1500 метра надморска височина. В Рило-Родопската област има условия валежите да са интензивни. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е умерен и силен.

Ветровито ще се задържи в цялата страна в понеделник, само на отделни места главно в планините за кратко ще превали. През нощта срещу вторник нова порция валежи бързо ще обхване цялата страна. Ще вали отново в сряда на по-малко места, както и в четвъртък в Западна и Централна България. Температурите ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милан приключи със Стефано Пиоли
Милан приключи със Стефано Пиоли
Добри новини за Николай Костов преди двубоя с Берое
Добри новини за Николай Костов преди двубоя с Берое