НОВИНИ

Значителни валежи и застудяване се очакват днес и утре

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 11.11.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, по-значителни в централните части на Северна България. От североизток ще прониква по-студен въздух и максималните температури в повечето райони ще бъдат между 11° и 16°.

Значителна ще се задържи облачността и през следващото денонощие, а до обяд в Дунавската равнина ще бъде мъгливо. Главно в югоизточната половина от страната ще има валежи от дъжд, по-значителни в крайните югоизточни райони.

С умерен североизточен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София – около 10°. Вечерта в по-голямата част от страната валежите ще спрат.

Облачно и с валежи ще бъде и по Черноморието. По-значителни ще са до обяд над южното крайбрежие. Ще духа умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще се усили до 3 - 4 бала.

Със значителна облачност и валежи ще бъде времето и в планините, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1300 - 1400 метра.

Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен източен вятър. Максималните температури в курортите ще са от минус 1° на Алеко до 7° в Банско.

С валежи ще бъде утре на Балканите и Апенините, както и в източните части от Пиринеите. Ще вали и в северната половина от Скандинавския полуостров и в северозападните райони от Британските острови.

У нас в неделя облачността ще намалее, но в много райони от страната ще бъде със сутрешни мъгли, на места – трайни. Ще има и слънчеви часове, най-много в планините. В началото на новата седмица времето ще остане без промяна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
26 национали ще представят България на европейското по кикбокс в Анталия
26 национали ще представят България на европейското по кикбокс в Анталия
Домакините на Мондиала в Катар: Наистина трябва да се види, за да се повярва!
Домакините на Мондиала в Катар: Наистина трябва да се види, за да се повярва!