НОВИНИ

​11-годишно момиче се нуждае от помощ за операция в Сърбия

11-годишно момиче от златаришкото село Резач се нуждае спешно от финансови средства за операция в Сърбия. Мелиса Чаушева страда от детска церебрална парализа, епилепсия и сериозно изкривяване на гръбначния стълб. Момичето не може да говори, нито да се движи, но интервенцията ще облекчи значително състоянието й. Сумата е непосилна за семейството й. От община Златарица са започнали благотворителни инициативи, но събраните средства до момента не са достатъчни.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
12:18, 14.03.2017
Чете се за: 01:43 мин.
У нас
Кадрие Азисова, майка на Мелиса: Надявам се сега поне вече като чуят повече хора, не искам да прося, но за детето съм готова на всичко, ако трябва ще прося, иначе не мога да ги събера аз тези пари!"

Осем месеца след раждането на Мелиса семейството чува диагноза, която звучат като присъда. Детето страда от детска церебрална парализа.

Кадрие Азисова, майка на Мелиса: И след това вече тръгнахме по болниците, по София и тя даже там като беше получи епилепсия. На рехабилитации, там ходехме три години подред, като порасна с автобуса не можехме да се движим и се отказахме от София и почнахме в Горна Оряховица. И после от Елена дойдоха да ни търсят. Казаха, че ще ни отпуснат превоз. Но зимата спираме, може би към края на месеца, другият ще видим като се постопли времето пак ще тръгнем!

Мелиса е със 100% инвалидност, ако може редовно да посещава рехабилитация, състоянието ѝ се подобрява и страданията намаляват. За тези курсове на лечение, обаче, не стигат всички помощи и спестявания на семейството.

Кадрие Азисова, майка на Мелиса: Моят мъж тогава работеше в гората и все още работи там от началото вземаше някъде около 10 лв. надник и ни беше много трудно наистина, много сме закъсвали и моят мъж е вземал постоянно пари от шефа си като ходехме в София и даже много сме им задлъжнели, че и още им връщаме!

Надежда и вяра на фона на трудностите и безпаричието, обаче, има. В средата на миналата година, семейството научава, че операция в Сърбия ще помогне на Мелиса да отпуска крачетата си така, че да сяда в специална количка. Това би помогнало на гръбнака да изправи.

Кадрие Азисова, майка на Мелиса: Тя само операцията струва 2850 евро, но пътните разходи там, където ще оставаме с тях може би, български пари ми казаха някъде около 7000 лв!
Нина Чолакова, с-ст „Образование" - община Златарица: В един момент преди ноември месец при едно наше посещение майката сподели има възможност да се извърши такава операция, но е с висока стойност, която не е непосилна за тях и искаше ми се да направим нещо. Стартирахме с дарителски кутии, които поставихме в заведения и хранителни магазини в общината!

В помощ на малката Мелиса се обединява цялата община. За три месеца се провеждат 11 благотворителни инициативи, от които са събрани около хиляди лева.

Мария Павлова, с-ст „Търговия, култура и туризъм"-Златарица: Радваме се, че децата, най-вече те са съпричастни към болката на детето. 12 клас от училището направиха един неповторим, невероятен концерт като входът беше едно левче и мога да ви кажа, че сумата беше 540 лв. IV б клас от училището продаваха свои любими играчки, лакомства, книги. Ние администрацията може да се похвалим, че на 8-ми март организирахме страхотно мероприятие- женски бадмингтон!

Ако парите се съберат, Мелиса ще бъде оперирана през юли тази година. Всички се надяват да се намерят и още благодетели, защото пари ще трябват и за последващата рехабилитация в България, която също се заплаща.

;

Всеки желаещ да помогне може да изпраща средства на тази дарителска сметка:

BG41CECB97901075740600
Титуляр на сметката: Кадрие Азисова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Административният съд в Благоевград e сред най-натоварените в страната
Административният съд в Благоевград e сред най-натоварените в страната
Нямало е сигнали, че постройката, която уби момче в Благоевград, е необитаема
Нямало е сигнали, че постройката, която уби момче в Благоевград, е необитаема