НОВИНИ

110 души са били спасени в "Пирогов" през почивните дни

През почивните дни в "Пирогов" са спасени 110 човека. От 21 декември до днес през кабинетите на спешната болница са минали 3150 души. Това съобщи директорът на здравното заведение проф. Асен Балтов. Тази година болницата приключва без загуби счетоводната си година, похвалиха се още от "Пирогов".

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:07, 26.12.2018
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Натоварена е била ситуацията в "Пирогов" по време на почивните дни. От постъпилите в спешните кабинети 3150 души, 420 са останали за лечение в болницата. 20 пациенти са били с хранителни отравяния, а 100 души са минали през травматологията. Няма нито един пострадал от пиратка, но такива травми се очакват по-скоро по време на новогодишните празници.

проф. Асен Балтов, директор на УМБАЛСМ "Пирогов": Бяха приети 6 човека с инфаркти и 8 пациенти с инсулти. Лечението на всички продължава и в момента. В токсикологията са настанени 45 пациенти. Обикновено всички се интересуват колко са пострадалите - преяли и препили, но мога да кажа, че 5 деца са били с алкохолна интоксикация между 13 и 16 години, както и 5 възрастни и трима възрастни с употреба на амфетамини в големи дози. Има и 20 случаи с тежки алергични реакции, свързани най-вероятно с храна.

В "Пирогов" приключват счетоводната си година с приходи от 400 000 лева, но това не означава, че са покрити старите задължения. От болницата са доволни и от 15-процентното увеличение на парите от Здравната каса. В момента тече ремонт на Клиниката по изгаряния, а догодина се очаква да бъдат открити така важните - спешна педиатрия и спешно очно отделение. Проблем за "Пирогов" обаче е, че се увеличава броят на неосигурените лица, като за тази година те са били 12 200 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Между Северна и Южна Корея отново ще има жп връзка
Между Северна и Южна Корея отново ще има жп връзка
Как ще почиваме през 2019 година?
Как ще почиваме през 2019 година?