ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Ути Бъчваров готви на Арбанаси

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Над 10 000 души от страната и чужбина се включиха във втория национален събор на овцевъдите в България.

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.
Над 10 000 души от страната и чужбина се включиха във втория национален събор на овцевъдите в България. Той се провежда 3 дни на поляните край Петропавловския манастир. Най-голямата атракция за всички обаче беше кулинарът Ути Бъчваров, който сготви най-голямата курбан чорба в България. Репортаж: Животновъди от цялата страна се събраха на събора, за да обменят опит и да покажат продукцията си. "Мега събитие! Участници от чужбина има - от Македония, от Сърбия, Испания, Молдова, Румъния. Сделки наистина се договарят и в момента се договаряха няколко сделки за износ от България на животни посока Молдова", разкри организаторът Симеон Караколев. Ути Бъчваров пристигна специално на събора и сготви най-голямата курбан чорба и кебап в огромен тиган. "Има към 50-60 кг картофи, около 30 кг моркови, има 15-ина килограма целина, има много от перата от лука и всички онези корени за супа, които ще направят хубав бульон!", каза Ути Бъчваров. "Сега сме тук с нетърпение да научим нещо по-ново, по-вкусно!", сподели домакиня. "Вземаме поуки от неговите гозби!", изтъкна гостенка на събитието. Атрактивни състезания по майсторска стригане на овце, доене на кози, теглене на товари от коне забавлява хората, а на импровизирана уличка на занаятите всеки може да опита домашно сирене и кашкавал, и разбира се, да опита чеверме.

Автор: З. Илиева, Б. Цветкова, М. Гашпарова

ТОП 24

Най-четени

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?