НОВИНИ

15 души са загинали в тежката катастрофа с автобус край Своге

15 са загиналите в катастрофата в Искърското дефиле, а пострадалите са над 27, потвърди пред „По света и у нас“ говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска.До момента се знае, че автобус е паднал в дере, като по пътя си е блъснал четири автомобила. На мястото на инцидента е вътрешният министър Валентин Радев. Полицията не допуска движението към мястото на инцидента, като трасето е освободено за линейките, които продължават да пристигат, съобщи репортерът ни Айше Сали.

bnt avatar logo
от Екип на „По света и у нас“
20:01, 25.08.2018 (извънредно)
8251
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

Към момента загиналите са над 15, а ранените - над 27. Сигналът е подаден в 17:12 ч., като на място са изпратени 15 линейки от София, от Враца и Мездра са били изпратени още 6.

;

Говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска благодари на директорите на спешните центрове в страната, поели готовност да помогнат в ситуацията, която тя определи като „много тежка“.

Големите болници в София са в готовност да приемат ранените.

;

УМБАЛСМ „Пирогов“ е препълнена, а пациентите се препращат към другите спешни медицински центрове в столицата - Военномедицинска академия и УМБАЛ „Св. Анна“. На място дойде здравният министър Кирил Ананиев, предаде репортерът на БНТ Цвета Младенова.

Във Военномедицинска академия е разкрита допълнителна зала за пострадалите, предаде от място репортерът на БНТ Иво Никодимов. Разположени са полицейски екипи, които помагат на линейките да преминават по околните кръстовища. Извикани са допълнителни екипи от медици, както и националните консултанти като проф. Никола Владов.

ВМА на този момент разполага с достатъчно количество кръв, за да обслужи пострадалите.

;

МВР разкри „горещ“ телефон за връзка на близките на пострадалите при тежкия пътен инцидент

На 02 982 50 39 роднини на пострадалите могат да потърсят информация за настанените в столичните болници за оказване на медицинска помощ.

;

27 август, понеделник, ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа край Своге.

Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Държавният глава Румен Радев изразява най-искрените си съболезнования към семействата и близките на загиналите при тежката катастрофа край град Своге.

Във връзка с трагичния инцидент президентът отменя участието си в тържествената заря-проверка тази вечер в град Габрово по случай отбелязването на 141 години от Шипченската епопея.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също изрази съболезнованията си към семействата и близките на загиналите при тежката катастрофа с автобус в близост до Своге.

"Покрусена съм от новината за ужасяващия пътен инцидент, при който загинаха български граждани", заявява Цвета Караянчева. Тя изразява своето съчувствие и искрената си съпричастност. Председателят на парламента пожелава бързо възстановяване на ранените граждани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Ананиев: Мобилизиран е целият възможен ресурс на болничните заведения
Министър Ананиев: Мобилизиран е целият възможен ресурс на болничните заведения
Президентът Радев отмени участието си в тържествената заря-проверка в Габрово
Президентът Радев отмени участието си в тържествената заря-проверка в Габрово