НОВИНИ

20 години списание "Светилник"

Сигурно неслучайно в навечерието на Рождество Христово в нашата Алма матер ритуално бяха чествани 20 години на списание "Светилник", изисканото годишно издание на Клуб "Приятели на Индия". Защото години наред то разпръсква светлина в стремежа си да ни доближи към магията на Индия.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
18:54, 19.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.
Още

И отново всичко започва със светлина. Със запалване на огъня в светилник с формата на паун - свещената птица на Индия - символ на живота, дъжда и красотата за хората по тези земи. Начало на ритуала дава Нейно превъзходителство Пуджа Капур, посланик на Индия у нас. Тук са академици, професори, индолози, все хора на познанието. А както гласи една древноиндийска поговорка "Слънцето огрява Вселената, а Познанието човека".

За да опознаваш древните и съвременни послания на Индия, не е достатъчен един живот. Но "Светилник" ни води по този път.

Този брой неслучайно е посветен на 70 години независима Индия, 100 години от рождението на една от най-силните и посветени личности на ХХ век - Индира Ганди, за която България е най-големият приятел на Индия, както беше казала пред нашата камера преди години.

И още - на 20 години "Светилник" представяне на Николай Райнов, една от най-силните личности, не само на България, но и в света през миналото столетие, естествено свързан с Индия и нейната духовност. И за да бъде "Светилник" в крак с времето, вече може да бъде четен и в интернет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
300 събития са предвидени в календара на българското председателство
300 събития са предвидени в календара на българското председателство
Агенцията по храните започва проверки преди празниците
Агенцията по храните започва проверки преди празниците