НОВИНИ

Цветан Цветанов коментира оставката на Павлин Димитров

В студиото на "Денят започва" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че все още няма идея кого ще предложи за мястото на досегашния си заместник Павлин Димитров. Очаква премиерът Борисов да разгледа оставката на Павлин Димитров, след като се завърне от Ливан, където е на официално посещение.

цветан цветанов коментира оставката павлин димитров
bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 20.12.2010
Чете се за: 13:03 мин.
У нас

В студиото на "Денят започва" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че все още няма идея кого ще предложи за мястото на досегашния си заместник Павлин Димитров. Очаква премиерът Борисов да разгледа оставката на Павлин Димитров, след като се завърне от Ливан, където е на официално посещение.

Цветан Цветанов - вицепремиер и министър на вътрешните работи:
- В момента решението, което се взема на бази това, което самите и Божидар Димитров, и Павлин Димитров казват, че те осъзнават всичко това, което в момента има като даденост и трябва по някакъв начин да ни помогнат да се вземе правилното решение. Божидар Димитров е с изключително добри качества и с изключително добро доверие в града и в областта, в която той беше избран като мажоритарен кандидат. Павлин Димитров е един изключително голям професионалист. Павлин Димитров е натоварен с дейности в министерството, които на времето са ги изпълнявали двама-трима заместник-министри.
Политическа партия ГЕРБ има политическа воля да затвори тази страница. Разберете, не е нормално 20 години по-късно едно ведомство, каквото е външно министерство да не е изградило административен капацитет и подготвени кадри в рамките на 20 години, за да подмени този ресурс, който в момента представлява страната ни.

За доверието в кабинета, за дипломатите с досиета и влизането ни в Шенген ще научите позицията на министър Цветанов от интервюто.

ПЪЛЕН ТЕКСТ НА ИНТЕРВЮТО

Водеща Жени Марчева:
Вие сте със сутрешния блок на Българската национална телевизия. Гост ни е вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Добро утро, здравейте.
Цветан Цветанов:
Добро утро.
Водещ Андрей Захариев:
Добро утро.
Водеща:
Честито, вие сте политикът на годината според престижната класация на "Дарик" радио.
Цв. Цветанов:
Благодаря.
Водеща:
Но...
Цв. Цветанов:
Но...
Водеща:
Винаги има едно но.
Цв. Цветанов:
Това е трудът на всички служители от Министерство на вътрешните работи, депутатите от Политическа партия ГЕРБ и структурите на Политическа партия ГЕРБ. Това е, което е, доверието, което е изградено на база всичко, което сме свършили заедно.
Водеща:
Казвам но, защото ден след като получихте престижната награда, "Алфа рисърч" излезе с данни, че за първи път се наблюдава ерозия в доверието на избирателите към партия ГЕРБ заради безкрайните скандали, в които живееше и живее страната ни през последните седмици - Калина Илиева, депутатите и тяхното отлъчване от работа, включително скандала около вашите имоти. Защо през последните седмици, г-н Цветанов, държавата ни
наистина живее от скандал в скандал?
Цв. Цветанов:
Действително тези скандали по някакъв начин влияят на общественото одобрение, но това е тактиката, която приложиха нашите опоненти и които се възползваха умело от тази ситуация. Това, което казах и на младежката академия в събота с младежите на Политическа партия ГЕРБ, е, че в момента не се представят и не се говори за реалните политики, които вълнуват обществото и които са по-важни, отколкото поредни скандали, които биха могли да генерират някакво напрежение, и то провокирано от нашите
опоненти. Така че в тази посока смятам, че този период вече е преминал. Оттук нататък ще могат да се представят по-добре реалните политики от всичките сектори, които в момента държавата прави, като започнем с Министерство на вътрешните работи, земеделието, регионалното министерство, здравеопазването, което също ще бъде един сериозен акцент за догодина, защото смятам, че това, което получи като награда пък министърът на образованието, за проблемите в нереформираната система на здравеопазването пожеланията бяха за догодина той да бъде със събитието, което действително да бъде с реформираната система на здравеопазването.

Водеща:
Скандалите обаче така или иначе продължават. Ето след секунди ще заговорим и за този с дипломатите ни с агентурно минало. Има ли потенциал, има ли воля ГЕРБ да сложи точка на скандалите?
Цв. Цветанов:
Аз смятам, че с действията, които в момент правим, и това, което беше заявено категорично и от премиера, Политическа партия ГЕРБ върви към затваряне на тази страница. И този дебат, който го слушах и преди малко, с двамата евродепутати, и от левицата, и Андрей Ковачев от ГЕРБ, аз смятам, че това е дебат, който трябваше да приключи в началото на прехода. Защото 20 години по-късно ние говорим за лица, които отдавна трябваше да са или в пенсия, или да са на някакви други длъжности, но не и да представляват страната ни във външнополитически план като посланици на една страна, която е членка на НАТО, една страна, която е член на Европейския съюз.
Водещ:
Добре, дали българските политически партии не продължават да държат това статукво, защото всеки се надява в един момент да използва ресурса за политическо изнудване в края на краищата? Имате ли вие воля наистина веднъж завинаги да...
Цв. Цветанов:
Ето, това, което ви казах. Първото, което е, нека да се върнем назад във времето. Знаете, че в началото на демокрацията това беше един от основните приоритети и акценти на дясната политика. Нали така?
Водещ:
Така беше.
Цв. Цветанов:
На Съюза на демократичните сили. Когато Съюзът на демократичните сили беше в управлението на страната, когато имаше изпълнителната, законодателната, съдебната власт, просто не можаха да решат един проблем, който можеше да се сложи като действително една точка и да затворим тази страница.

Водещ:
Подозирате, че е имало и някакъв умисъл в това, че не са го решили?
Цв. Цветанов:
Ами, или зависимости, или нещо, което не мога да си го обясня, защото все пак трябва да декларираш политическа воля, че ще го направиш. Това, което ние започнахме в Политическа партия ГЕРБ и с управлението на Политическа партия ГЕРБ, знаете, че започнахме реализирането на законодателни текстове, които бяха пренебрегвани преди това от предишните управляващи. Защото в момента ние предаваме досиетата на Държавна сигурност на комисията, а всички останали архиви, които са свързани с полицията или с милицията, се предават на архивите. Края на
януари месец този процес ще приключи и ние реално ще сме предали
физически тези досиета, които вече ще бъдат на съхранение на съответните институции, което трябваше да бъде направено още в самото начало.
Водещ:
Много отдавна.
Цв. Цветанов:
Защото, когато имаш тази информация и когато някой тръгва да се кандидатира за даден пост, да знаеш, че всичко това е ясно и няма вече никакви зависимости. В момента не може политическата, така, конюнктура на страната да бъде градена с гръбнак тези посланици, които са съпричастни към бившата Държавна сигурност. Трябва да затворим тази страница.
Водеща:
При това изключително остро противопоставяне най-вече между премиер и президент, двамата души, от които в крайна сметка зависи отзоваването на посланиците, какви са въобще полезните ходове на ГЕРБ? Как е възможно да се осъществи вашето желание посланиците, свързани с ДС, незабавно да бъдат отзовани?
Цв. Цветанов:
Президентът каза, че тези посланици, последната квота, която е назначена, е назначена от днешното управление. Премиерът ясно и категорично заяви, че той приема оставката на Божидар Димитров като член на изпълнителната власт и на българското правителство. В тази връзка ще внесе доклад в Министерския съвет външният министър, с което ние ще се консолидираме около едно решение и ще дадем възможността президентът да издаде указ за отзоваването на тези посланици, ако е искрен в това, което говореше досега. Ако не, просто обществото ще направи своите изводи за политиците в България и институциите, които представляват.
Водеща:
А защо...
Водещ:
Да, заповядай.
Водеща:
Защо се чистите от Божидар Димитров и Павлин Димитров сега, при положение, че и за двамата много отдавна е ясно какво е тяхното минало?
Цв. Цветанов:
Защото вие видяхте какви започнаха да бъдат коментарите и трябва да се влезе в една спирала на въпроси и отговори в рамките на няколко месеца, и това ще измества актуалните теми днес, които вълнуват българските граждани. Защото аз съм убеден, че тези български граждани, които са били на по 16 години, които по никакъв начин не знаят какво значи Държавна сигурност, и 20 години по-късно те са вече на по 30, 36 години. Аз смятам,
че тази страница трябва да бъде затворена, трябва да ограничим възможността да влизаме в поредните скандали и да се обясняваме по това, което би могло да бъде задавано като въпроси, и в момента решението, което се взима на база и това, което самите и Божидар Димитров, и Павлин Димитров казват, че те осъзнават всичко това, което в момента има като даденост, и трябва по някакъв начин да ни помогнат да се вземе правилното решение. Божидар Димитров е с изключително добри качества и с изключително добро доверие в града и в областта, в която той беше избран като мажоритарен кандидат. Павлин Димитров е един изключително голям професионалист. Павлин Димитров е натоварен с дейности в министерството, които навремето са ги изпълнявали двама, трима заместник-министри. Защото знаете, че в политическия кабинет на министъра на вътрешните работи в годините назад винаги е имало по пет, шест заместник-министри,
които са били част от политическия кабинет. В момента аз работя с двама заместник-министри - г-н Вучков и г-н Павлин Димитров. Изключително големи професионалисти и хора, с които действително е удоволствие да работиш.
Водеща:
...оставката на г-н Димитров към този момент?
Цв. Цветанов:
Като отида в министерството сутринта, ще разговаряме. Той вчера по телефона това, което ми заяви, е, че ще си депозира оставката, и премиерът, след като се върне от задграничното си пътуване, ще вземе своето управленско решение и ще подпише евентуално заповедта за неговото освобождаване.
Водещ:
Казахте, че г-н Павлин Димитров е изключителен професионалист.
Цв. Цветанов:
Точно така.
Водещ:
Сега го потвърдихте. Споделяте ли в такъв случай изцяло мнението, което изрази министър-председателят, че не могат да бъдат изцяло сравнявани хора с досиета, които представят лицето на България пред света, дипломати, и хора, които са градили някаква агентурна кариера, но са част били от структурите на МВР?
Цв. Цветанов:
За мен по-важно е, че Политическа партия ГЕРБ има политическа воля да затвори тази страница. Разберете, не е нормално 20 години по-късно едно ведомство, каквото е външно министерство, да не е изградило административен капацитет и подготвени кадри в рамките на 20 години, за да подмени този ресурс, който в момента представлява страната ни. Аз смятам, че това един път завинаги трябва да бъде затворено и по този начин
никога да не се връщаме на тази тема, а и няма смисъл да обременяваме и подрастващите, и младите, а просто да четем само историята.

Водещ:
Да, но вие ме разбрахте, веднага ви върнаха нещата с Павлин Димитров, с Божидар Димитров...
Цв. Цветанов:
Аз смятам, че това, което ще бъде направено в рамките на тези дни, ще бъде сложен краят и ще започнем действително да говорим за затворена страница по досиетата.
Водеща:
За да приключим темата наистина, с кого ще замените Павлин Димитров, след като казвате, че ви е толкова безценен като кадър?
Цв. Цветанов:
Ами, много труден въпрос и много труден избор. Това ще бъде, така, в рамките на седмица взимано като решение, но действително съм изправен пред една изключително голяма трудност при вземането на подобно решение, защото не съм го обмислял и не съм го мислил като вариант за каквато и да било подмяна на заместник-министрите в Министерство на вътрешните работи, за да предложа на премиера. Така че в тази посока е въпрос, който ще бъде обсъждан, ще бъде дискутиран, и да се надявам, ще вземем най-бързото решение, което е важно, за да не спира работата,
която в момента той изпълняваше.
Водеща:
И последно наистина, все пак проблем ли са тези 1500 служители, близо 1500 служители на МВР, които са били сътрудници на бившата Държавна сигурност? Тежат ли ви като камък на шията, или?
Цв. Цветанов:
Не, не тежат, защото в никакъв случай те не определят политиката на министерството. Политиката на министерството се определя от политическия кабинет, от съответните областни директори и директори на дирекции в Министерство на вътрешните работи, а другите са просто като едни изпълнители в Министерство на вътрешните работи, които се съобразяват с разпоредбите, които има там. Така че в тази посока аз мога да кажа, че
министерството и ръководството на министерството след назначаването ми като министър на вътрешните работи, 80 процента от състава е на възраст някъде средно около 40-45 години и това са хора, които през последните 15, 18 години преминаха през много евроатлантически академии и школи, които бяха, за да повишават своя капацитет.

Водеща:
Добре, да сложим временна точка на темата с досиетата. Застрашена ли е, г-н вицепремиер, демокрацията у нас заради масовото подслушване, използване на този способ за разкриване на престъпления, както твърди "Ред, законност и справедливост"?
Цв. Цветанов:
Не, разбира се, защото, не знам дали днес погледнахте нещата, които са били писани от Джеймс Пардю. Вие виждате 2005 г. къде се е намирала държавата, а това е 15 години след демократичните процеси. Това, което сме заявявали ние винаги в Политическа партия ГЕРБ, това срастване на организирана престъпност с политически партии и влиянието, което имат в
институциите, един път завинаги трябва да имаш политическа воля, за да го пребориш. Аз не смятам, че днес специалните разузнавателни средства, които се използват, са много повече, отколкото в предишни години. Това, което е важно обаче да се каже, е, че днес те са много по-ефективни, защото по-голям процент от тях отиват за веществени доказателства и се изготвят съответните ВДС-та в определения срок. Това, което мога да кажа,
е, че ние все пак трябва да заложим на това как да гарантираме правовия ред в държавата, как да ограничим корупцията и как да ограничим организираната престъпност. Това става и с тези методи, които се използват в борбата срещу тези престъпници.
Водеща:
Ами, знаете ли, от ръководството на Националния антикриминален и антитерористичен форум всъщност задочно ви противоречат, тъй като вчера, сигурно сте ги погледнали, те изнесоха данни, че по-малко от три процента от СРС-тата се използват като доказателства в съда, а при по-малко от един
процент се издават присъди.
Цв. Цветанов:
34 процента са ВДС-тата, които се предават на съда от използваните специални разузнавателни средства, и това е статистика, която е направена на база исканите ВДС-та, които трябва да бъдат изготвени в законоустановения срок. И тук е големият проблем, че в момента имаме 22 процента, които са предадени на съответните разследващи, за да могат да се внесат и обвинителните актове с тези доказателства, а още 12 са в
момента в процес на изготвяне, защото действително имат огромен обем работа, който трябва да бъде свършен с изготвянето на тези ВДС-та. Недейте да вървим в тази плоскост и да създаваме допълнителна психоза, защото... вие искате ли да има корупция в страната?
Водеща:
Аз искам.
Цв. Цветанов:
Да има корупция? Да има корупция?
Водеща:
Не, разбира се. В смисъл въпросът ви е риторичен.
Цв. Цветанов:
Ами, вижте, когато се борим да няма корупция, ние трябва да приложим абсолютно всички методи, които могат да неутрализират или ограничат това явление. Вие искате ли да има организирана престъпност? Не, нали? Така че в тази посока задържането на кмета на Белослав с подкупа, това също е начин и форма за използване на специални разузнавателни средства. Задържането на един професор, което вчера стана, който е от един университет в България, където е бил със списъка на студентите, които трябва да си платят, за да реши той проблемите. Ами, аз смятам, че такива неща трябва да се случват в страната и крайно време е действително те да са в интерес на обществото и на държавата като цяло, защото аз не искам подобни доклади, които се пишат, защото това са доклади, които излизат не само от Държавния департамент, това са доклади, които излизат и от Европейската комисия. И в момента аз смятам, че това, което направихме за
2010 година, и днес, когато сме в края на 2010 година, ние можем да отчетем, че за първи път говорим за положителен доклад на Европейската комисия за ясна политическа воля и борба срещу организираната престъпност и корупцията. Много ще е труден този процес, за да излезем и действително да очертаем една трайна тенденция за ограничаване на всички тези престъпности.

Водеща:
Продължете обаче, моля ви, списъка, който започнахте с кмета на Белослав. Защо в него попадат шефът на митниците Ваньо Танов, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов? Какви са техните грехове, че да бъдат подслушвани?
Цв. Цветанов:
Трябва все пак да се прави едно разграничаване от оперативни разработки и от обхвата на всичко това, което трябва да бъде извършено. Аз ще спра и няма да влизам в детайли, но това, което мога да ви кажа, е, че всичко, което беше направено по отношение на митницата, смятам, че кадровите промени, които бяха извършени, и доверието, което има към Ваньо Танов към настоящия момент от правителството и респективно от министър-председателя, само по себе си говори, че ние се движим в правилната посока и няма нищо, което да е притеснително относно действията, които е предприемал Ваньо Танов. Така че в тази посока единственото, което трябва в момента да направим, и това, което премиерът ни е възложил като задача на двамата вицепремиери, е да започнем да работим много по-усилено върху неутрализиране на всичко това, което би могло да е в ущърб на държавата.

Водещ:
Добре, както каза и премиерът, разбирам ви, щом някой е във властта, трябва в края на краищата да бъде следен, дори и той каза - и мен да ме следят и да ме подслушват, но много ви критикуват за това, че се решихте да огласите точно едно СРС от трибуната на парламента. Защо наистина? Знаете, става дума за случая в Горна Оряховица, и това ви навлече много критики.
Цв. Цветанов:
Отново тук политическият популизъм и политическата възможност политиците да правят интерпретация на събития и факти доведе дотам, че трябваше да бъде оповестено съдържанието на тези специални разузнавателни средства, като естествено ние преди това сме се ръководили дали ще бъде нарушен общественият, разследващият елемент на това досъдебно производство и
естествено националните интереси. След като нямаше абсолютно никаква пречка, тази информация беше декласифицирана и затова беше прочетена. Защото представете си, че тази информация има в службите и ние не сме предприели необходимите действия. Бяха разпитани докторите, оттам вече се започна едно политическото говорене за това как и по какъв начин са били разпитвани и естествено е, че трябваше да има някаква ответна реакция, за да излезе истината и да бъдат запознати всички с това, което е като съдържание на тези разговори, които са водени. Аз не смятам, че
е направено нещо лошо, а просто е излязла самата истина и всеки един може да си направи равносметка на това кой какво говори, кой какво защитава и кой за какво се бори.
Водеща:
Всъщност знаете ли какви са резултатите от петорната съдебно-медицинска експертиза, която се очаква да е готова днес?
Цв. Цветанов:
Не. Днес, доколкото разбрах, ще бъде оповестена. Но съдържанието на текстовете, на разговора, който беше, така, оповестен, и това, което имаме като разпити, трябва да ви кажа, че всичко, което сме предприели като действия, ние просто бяхме длъжни да го направим. Защото в противен случай означава, че ние просто прикриваме престъпление, което според мен е недопустимо.
Водеща:
Една хипотеза. Ако тази експертиза оневинява по някакъв начин лекарите, вие готов ли сте да си подадете оставката? Междувпрочем преди няколко дни Иван Костов...
Водещ:
Онзи ден, да.
Водеща:
...в прав текст каза, че ако вие сте се направили на съдебен експерт и сте изнесли невярна информация, би трябвало...
Цв. Цветанов:
Не, не съм се направил...
Водеща:
...да си подадете оставката.
Цв. Цветанов:
Не съм се направил на съдебен експерт. Казахме, че имахме съдържание на разговор, който показва кой какво е правил. И за мен е нелогично на 17-ия или на 20-ия час ти да водиш разговори, че едно дете още мърда, още е живо, не е сложено в кувьоз и не е извикан специалист, за да прегледа това дете и да му се окаже най-необходимата и важна медицинска помощ. Защото, когато се ражда едно дете и когато в документите, към края на разговора, който се води вече някъде на 20-ия час, се говори, че то трябва
да бъде премерено и трябва да бъде под 500 грама, сами разбирате, че това не кореспондира с реалните факти, защото трупчето на детето е седемстотин и няколко грама. И другото, което е, че на 17-ия или на 18-ия час ти да слагаш едно трупче в един кувьоз, ами, кажете ми каква е логиката. Ето, аз не съм специалист и вие не сте специалисти, но нормално ли е едно трупче, което претендираш, че е родено мъртво, ти ще го слагаш в кувьоз, за да го стоплиш или да му дадеш някакъв начин на живот. Така че това са нещата, които мога да кажа. И всичко, което сме предприели като действия, е на база информацията, с която сме боравили. Така че на г-н Иван Костов мога да му кажа, че всичко, което в момента упражнява като говорене, повече го отдавам на чисто политически елемент за всичко това, което се тиражира, и това, което беше оповестено и от премиера само преди няколко дни.
Водеща:
Останаха секунди за финал. Премиерът в "Годината" на "Дарик" радио заяви, че вие сте най-подходящата кандидатура на партията му за президентската битка, за президентските избори. Имате ли междувпрочем откровено лична амбиция към поста на "Дондуков" 2, или ако приемете, ще приемете само защото вашият близък приятел и съратник Бойко Борисов ви е казал така да направите?

Цв. Цветанов:
Нямам никаква лична амбиция, защото, ако имах лична амбиция, може би това можеше да го реализирам като мечта 2006 година, защото тогава лично премиерът, понеже много се тиражираше в публичното пространство, че той ще остави кметския пост, ще се кандидатира за президент, и тогава, когато разговаряхме, и то съвсем сериозно между другото, в сериозен разговор, той каза, вика - Цецо, ти ще се пуснеш за президент. Тогава всъщност не сме го взели като решение, защото, ако беше моя амбиция, щях да подкрепя изцяло и да се солидаризирам с неговото мнение и неговото, така, решение, което имаше. Така че в тази посока нито съм си представял, че преди, една година преди парламентарните избори ще бъде вицепремиер и министър на вътрешните работи, а просто когато си на даден пост, трябва да свършиш максимално работа, а обществото е това, което би могло да ни определи кой къде ще седне и на кой пост ще седи. В момента мога да кажа, че няма политическо решение, което да бъде с ясно изразена позиция кандидатът на политическа партия кой ще бъде. Но смятам, че май и юни месец ще бъдат вече окончателно взимани такива колективни решения от Политическа партия ГЕРБ. В момента най-важно е да се концентрираме върху това, което работим по съответния ресор, за който отговаряме. И това, което му казах на премиера, и това, което в духа и отговора на предишния въпрос на Иван Костов, в момента с подобно представяне на нещата кой е евентуално
бъдещият кандидат на Политическа партия ГЕРБ, трябва да ви кажа, че в момента ще консолидира и Иван Костов, и Сергей Станишев, и Първанов, само и единствено за да търсят дискредитирането и компрометирането на личността Цветан Цветанов.
Водеща:
Добре.
Водещ:
Ще ви помоля изключително бързо накрая, ще бъдем ли част от Шенген края на март?
Цв. Цветанов:
Края на март България ще бъде готова технически за влизане в Шенген. Политическото решение какво ще бъде, аз не бих могъл да се ангажирам в момента, но важното е, че в председателството на Унгария това е един от приоритетите за България и Румъния да влязат в шенгенското пространство. И понеже сигурно няма повече въпроси, а това е последното ми участие може би преди празниците, нека все пак да се обърна към всички ваши зрители с
весели празници, повече сигурност, повече спокойствие и да са убедени, че няма манипулиране и няма употреба на правомощия, които има както министерството, така също и министърът. Така че в тази посока нека да се стремим към една по-сигурна и по-спокойна България в 2011 година.
Водеща:
Добре. Благодаря ви за този разговор.
Водещ:
Благодаря ви.
Водеща:
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи, гост на сутрешния блок.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още У нас

Колко вредно е да вдишваме дима от фойерверките?
Колко вредно е да вдишваме дима от фойерверките?
23:51, 25.07.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Сапьори и военни пристигнаха на мястото на пожара в склад за фойерверки край Елин Пелин
Сапьори и военни пристигнаха на мястото на пожара в склад за фойерверки край Елин Пелин
23:35, 25.07.2024
Чете се за: 01:02 мин.
Инспекцията по труда: Фирмата е проверявана за последно преди 10 месеца
Инспекцията по труда: Фирмата е проверявана за последно преди 10 месеца
23:25, 25.07.2024
Чете се за: 00:30 мин.
Около 150 души са били евакуирани от село Гара Елин Пелин
Около 150 души са били евакуирани от село Гара Елин Пелин
23:21, 25.07.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Президентът участва в среща на върха, на която България се присъедини към Парижкото споразумение за спорта и устойчивото развитие
Президентът участва в среща на върха, на която България се присъедини към Парижкото споразумение за спорта и устойчивото развитие
23:13, 25.07.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Изключено е напрежението в контактната мрежа и е преустановено движението на влаковете в района на Елин Пелин
Изключено е напрежението в контактната мрежа и е преустановено движението на влаковете в района на Елин Пелин
23:09, 25.07.2024
Чете се за: 00:47 мин.
Калин Стоянов: Част от складовете са били газифицирани, спрян е спешно притокът на газ
Калин Стоянов: Част от складовете са били газифицирани, спрян е спешно притокът на газ
22:35, 25.07.2024
Чете се за: 03:35 мин.
Пет линейки са на терен край горящите складове
Пет линейки са на терен край горящите складове
22:08, 25.07.2024
Чете се за: 00:40 мин.
Житието на Иван Рилски "оживява" в опера пред храма
Житието на Иван Рилски "оживява" в опера пред храма
21:46, 25.07.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Васил Терзиев изпрати три аварийни екипа в Елин Пелин
Васил Терзиев изпрати три аварийни екипа в Елин Пелин
21:40, 25.07.2024
Чете се за: 01:07 мин.
Синът на собственика на складовете за фойерверки също е в неизвестност
Синът на собственика на складовете за фойерверки също е в неизвестност
21:40, 25.07.2024
Чете се за: 00:55 мин.
Над 7 часа горят складове за фойерверки край Елин Пелин (ОБЗОР)
Над 7 часа горят складове за фойерверки край Елин Пелин (ОБЗОР)
21:30, 25.07.2024 (обновена)
Чете се за: 06:22 мин.
Топ 24
Най-четени
Игнажден е!
Игнажден е!
Напрежение на Корейския полуостров
Напрежение на Корейския полуостров