НОВИНИ

Строги мерки срещу преписвачите на поправителна матура по български език

С нови мерки срещу преписването започва поправителната сесия на държавните зрелостни изпити след скандалните случаи с купуване на верните отговори от матурата през месец май. 5 275 души се очаква да се явят тази сутрин на проправителна матура по български език и литература.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
06:53, 29.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още

За първи път изпитът ще се провежда в три модула. Броят на въпросите ще бъде същия какъвто е бил и до сега. Целта е зрелостниците да не разполагат с всички въпроси отначало, за да не изтича информация по време на изпита и да се пресекат опитите за преписване. Изпитът започва в 8 сутринта. Рано тази сутрин в министерството на образованието бяха генерирани изпитните въпроси.

Жребият определи нашият репортер Виктор Дремсизов, който изтегли варианта върху, който учениците ще покажат своите знания. Заместник-министътър на образованието Диан Стаматов каза, че с новата система на провеждане на изпита се надява опитите за преписване да бъдат ограничени.

Диан Стаматов, зам.-министър на образованието: Модулите са направени, така че след като бъде решен единият модул, да няма възможност ученикът да излезе. Влизайки отново в залата да решава отново същия модул.Така, че затваря плика и излиза. В 8 часа е първият модул. В 9 е вторият. В 10 е третият.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Ситуацията на летището във Виена се нормализира
От нашите пратеници: Ситуацията на летището във Виена се нормализира
Блокирани пътници на летището във Виена
Блокирани пътници на летището във Виена