НОВИНИ

Изрисуваха българското знаме на 100-метрова стена в Сандански

Пет млади момичета от Сандански, които успяха да съберат 20 хиляди лева с поредица от благотворителни акции. Целта им - да видят българския трибагреник, изрисуван на 100-метрова стена, която се намира между две елитни училища в града. Идеята на момичетата е да събудят патриотичния дух сред младите хора, да ги провокират да вършат добри дела и да вярват в силите и възможностите си.

bnt avatar logo
от Юлия Караджова
08:56, 22.08.2016
5592
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Момичетата са бивши възпитанички на гимназия „Яне Сандански" - земеделската гимназия в града. 20-те хиляди лева, които успяха да съберат от дарения за пет месеца им стигнаха да построят наново 100 метровата стена, която имаше опасност да падне, и да реализират патриотичния си проект.

Лиляна Дерибанова: В днешно време хората все повече забравят за нещата, които са се случвали преди нас и според мен това трябва да им се напомня всеки ден.
Илиян Михайлов: Това нещо го правим заради децата. Основната цел е да не напускат България, а да си я обичат и да си знаят историята.

Освен българския трибагреник на стената са изрисувани образите на Георги Раковски, Васил Левски, Райна Княгиня и Христо Ботев. Може да се прочете и стихотворението „Аз съм българче"от Иван Вазов.

Чавдар Илиев: Поучително за децата, защото в днешно време старото родно българско се загуби. Затова ги доведох, децата да видят

Жителите и гостите на Сандански са впечатлени от въздействието на изрисуваната стена и се надяват да бъде запазена чиста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рок концерт в Разлог
Рок концерт в Разлог
За първи път Ислямска държава използва дете-камикадзе в Турция
За първи път "Ислямска държава" използва дете-камикадзе в Турция