НОВИНИ

На хижа "Момина скала" се проведе традиционният Витоша летен фест

За пети пореден път на хижа "Момина скала" на Витоша се проведе традиционният Витоша летен фест. Спортният празник включваше състезания по планинско бягане, планинско колоездене, туристически поход и забавна програма.

Цанка Николова
от Цанка Николова
21:19, 27.07.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Любовта към спорта и чистият въздух в планината обединиха над 500 души, които прекараха съботния ден на Витоша. Няколко километра планинско бягане, колоездене и туристически поход мотивираха участниците да покажат спортен хъс и желание за победа в своята категория.

Бойка: Това ни спестява ходенето в поликлиниките, плащането на такси и купуването на лекарства. Спортът е здраве и красота.
Десислава: Да дам пример на детенцето, тя знае също, че трябва да се спортува.
Дете: За да стана силна.
Симеон: Да изпитам себе си. Не е лесно, така че си е едно предизвикателство.
Борислав: Това може да накара хората да спортуват повече.



;

Организаторите са категорични, че в динамичния живот, който водим все по-често трябва да намираме спасение в спорта и сред природата.

Анатоли Илиев, организатор: Ние като Европейска столица на спорта, в самото начало, когато бяхме избрани, си положихме тези инициативи особено във Витоша. Тази година имаме над 17. И сме убедени, че колкото повече хора излизат в планината и я опознават, толкова повече ще има успех цялата инициатива.

Безплатно возене на планински тролей и пътуване над Боянската река привличаше децата. Много музика, много настроение изпълваха Витоша в днешния ден.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин слезе с батискаф на дъното на Финския залив (Снимки)
Путин слезе с батискаф на дъното на Финския залив (Снимки)
Майстори и начинаещи китаристи се събраха в Бургас
Майстори и начинаещи китаристи се събраха в Бургас