НОВИНИ

​130 000 бежанци с неясно местонахождение в Германия

Германските власти не са наясно с местонахождението на около 130 000 бежанци във федералната република. Всички те са пристигнали миналата година. За това пише вестник" Зюддойче цайтунг".

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
10:15, 26.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
​130 000 бежанци неясно местонахождение германия

Вестник "Зюддойче цайтунг" се позовава на отговор на германското вътрешно министерство на въпрос на депутат от партия "Левите". От него става ясно, че 130 000 кандидати за бежански статут в Германия не са се появили на мястото на новата си регистрация, тоест в приютите, в които са зачислени.

Германското министерство на вътрешните работи предполага, че изчезналите мигранти са отишли при свои роднини или приятели в други страни от Евросъюза или са влезли в престъпни групировки и живеят нелегално. Миналата година в Германия влязоха над един милион бежанци.

Албания по всяка вероятност вече става част от балканския маршрут на бежанците. Тирана съобщи за голям брой сирийци, които снощи са се опитали да влязат в страната. Смята се, че това е резултат от решението на Македония да забрани приема на афганистанци и да затегне контрола за сирийци и иракчани. Така на гръцкия пункт Идомени се струпаха огромен брой бежанци, а Албания също дели граница с Гърция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители от района на Банско учредяват коалиция За да останат хора в България
Жители от района на Банско учредяват коалиция "За да останат хора в България"
Кървави билети за концерт на Iron Maiden
Кървави билети за концерт на Iron Maiden