НОВИНИ

Жители от района на Банско учредяват коалиция "За да останат хора в България"

Жители на Банско и региона и представители на хотелиерския и ресторантьорския бранш внесоха писмо до премиера Борисов с искане за развитие на района, включително и втора кабинкова линия в Банско. Дошлите пред сградата на Министерския съвет обявиха, че учредяват коалиция "За да останат хора в България".

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
10:57, 26.02.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
жители района банско учредяват коалиция останат хора българия

Според организацията развитието на планинските райони у нас е блокирано и хората, които живеят в тези места са лишени от възможност да се препитават. В писмото си до премиера от коалицията пресмятат, че за последните 10 години спрените проекти в сферата на туризма възлизат на над 3 милиарда лева.

Славейко Стайков, коалиция "За да останат хора в България":
- Не говорим само за Банско, Банско в случая е конкретика и конкретен повод, но всъщност тука става въпрос изобщо за планинските региони в България. В тези региони живеят над 350 хиляди човека, чиято съдба зависи само и единствено от волята на държавата. И неясно защо държавата в момента винаги спира на едно и също място - пред желанието и шума, който се вдига от 50-60 човека, които се самоопределят като еколози.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия арестува македонец, набирал хора за ИД
Италия арестува македонец, набирал хора за ИД
​130 000 бежанци с неясно местонахождение в Германия
​130 000 бежанци с неясно местонахождение в Германия