НОВИНИ

Цв. Караянчева: България се справя добре с бежанците и с охраната на границата

Не бива да допускаме това, което се случва с бежанците в Гърция и Македония да се случи у нас. До момента България се справя много добре с бежанците и с охраната на границата. Това каза в предаването "Още от деня" заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
18:27, 14.04.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
караянчева българия справя добре бежанците охраната границата

Относно подозренията на премиера за сили в България, които се опитват да привнесат кризи от съседни страни у нас. Караянчева каза, че след като Борисов твърди такова нещо, значи е така. По думите и у нас има различни сили, които искат да няма тази стабилност, която ГЕРБ демонстрират в момента и като управляващи, и като правителство и като парламент. "Ние винаги искаме да има диалог между отделните институции, за да можем да устоим на всички ужасни неща, които се случват в геополитически план", допълни Караянчева.

На въпрос за предложението на Реформаторския блок за нов модел за субсидиране на партиите. Според Караянчева начина по който е направено това предложение е смешен и несериозен. По думите й предложението е изключително популистко. "За да работи една партия независимо, за да има възможности за реален партиен живот тя трябва да има партийна субсидия. Партия ГЕРБ има 90 хиляди членове, във всяка община има партийна структура, има офиси, в които работят хора. Ако нямаме партийна субсидия трябва да търсим бизнесмени, които да покриват тези разходи, а всичко това ще доведе до една зависимост", каза още Караянчева и допълни, че когато се разраства една партия, тя трябва да има пари за реален партиен живот.

Караянчева подчерта, че самото изразходване на субсидията се следи от Сметната палата.

Целият разговор с Цвета Караянчева в "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
135 години от създаването на ВВМУ Никола Й.Вапцаров
135 години от създаването на ВВМУ "Никола Й.Вапцаров"
Седящ протест на бежанци затвори движението по магистрала Егнатия
Седящ протест на бежанци затвори движението по магистрала Егнатия