НОВИНИ

7-километрови колони от чакащи автомобили към Гърция

Натоварен трафик в посока Гърция в новата серия от почивни дни. Около 7-километрови колони от чакащи автомобили се образуваха на двете платна пред граничния пункт Кулата. Трафикът към южната съседка и курортите Банско, Добринище, Разлог и Сандански през целия ден беше силно натоварен.

bnt avatar logo
от Добрина Грачанлиева
18:56, 21.05.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Километричните колони в двете платна на автомагирстрала „Струма" преди пункт Кулата не успяха да се стопят до късния следобед. Близо два часа чака и нашият екип на дългата колана, за да достигне до трасетата на граничен пункт "Кулата".

Непрекъснато прииждаха коли които се редяха на колоните. В късния следобед опашката от чакащи коли се стопи до около 5 километра и сега пред граничния пункт чакат колони от автомобили. Почти във всяка кола пътуваха родители с малки деца, а проливният дъжд допълнително усложняваше ситуацията пред българския граничен пункт.

Причина за струпването на коли на граничните трасета е, че много българи в последния момент са решили да почиват в гръцки курорти и са тръгнали на път рано тази сутрин, обясниха от туроператоски фирми в Благоевград.

От Гранична полиция казаха, че още преди дни са взети мерки и е направена организация да работят допълнителни екипи на граничните трасета, които да проверяват документите и по-бързо да се пропускат колите.

От Регионална дирекция гранична полиция в Смолян казаха, че проблеми с компютърната система няма, а причина за опашките е изключително натовареният трафик, който е в пъти по-голям в сравнение с трафикът за Великденските празници в посока Гърция.

През другия граничен пункт за Гърция Илинден-Ексохи днес движението се осъществяваше нормално и колони там не се образуваха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима души пребиха лекари в Казанлък
Трима души пребиха лекари в Казанлък
Деца паднаха от осмия етаж на блок във Варна
Деца паднаха от осмия етаж на блок във Варна