НОВИНИ

Румен Радев: Ще работя за намирането на най-добрите решения за България

Във встъпителната си реч, приемайки властта от предшественика си Росен Плевнелиев, Румен Радев заяви, че ще бъда президент на всички български граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия и призова заедно да градим едно по-справедливо общество, което не е заложник на миналото, а творец на бъдещето.

bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 22.01.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Във встъпителното си слова президентът Румен Радев заяви, че за него е чест и отговорност да поеме властта от президента Плевнелиев пред представителните части на българската армия и благодари на него и предшествениците си за усилията им в изграждането на демократична България.

"На такова място, пред паметника на Незнайния воин, човек ясно осъзнава отговорността да застане начело на държава с дълбоки европейски корени, отстоявала своята свобода и бъдеще на кръстопътя на историята", каза още Радев.

"Нека заедно градим едно по-справедливо общество, основано на закона и морала, на свободата, толерантността и солидарността. Общество, което не е заложник на миналото, а творец на бъдещето. Дължим го на себе си и на нашите деца, дължим го и на предците си. По пътя, осеян с нови предизвикателства, ще бъда редом с вас. Ще бъда президент на всички български граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия. президент на диалога и помирението на сътрудничеството и баланса.

Ще работя за обединяване на усилията в намирането на най-добрите решения за България. Но нека е ясно едно – ще бъда президент, който безкомпромисно ще отстоява правата, интересите и достойнството на своя народ. Вярвам, че имаме сили да посрещнем всякакви изпитания, вярвам в доброто бъдеще на България и всички нас. Най-важното е да осъзнаем силата си и да продължим напред”, завърши речта си Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск с предупреждение срещу популизма
Папа Франциск с предупреждение срещу популизма
Информационен център ще отвори врати в Добринище
Информационен център ще отвори врати в Добринище