НОВИНИ

ЦИК още няма решение за офертата за машинното гласуване

Все още не е ясно дали Лирекс БГ ООД ще достави машините за вота на 26 март. Това предаде репортерът на БНТ Десислава Маркова. В 17:30 часа изтече срокът, който Централната избирателна комисия сама си постави. До днес Комисията трябваше да отговори дали офертата на Лирекс БГ ООД за доставка на машините за вота отговаря на техническите изисквания.

bnt avatar logo
от БНТ
18:14, 24.02.2017 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Изискванията са до 10-и март машините да се доставят в България, като изпълнителят отговаря за транспортирането им. Софтуерът трябва да бъде инсталиран до 18-и март, а ден преди изборите всички машини трябва да бъдат доставени във всички секции на територията на цялата страна и в чужбина. Поръчката изисква и обучението на районните избирателни комисии за работа с машините, както и екипи за възникнали ситуации в изборния ден.

В предаването "Още от деня" един от членовете на комисията обсъждала офертата каза, че е между оптимиста и песимиста по въпроса за машинното гласуване.

Цветозар Томов, говорител на ЦИК: Комисията, която беше избрана да преговаря с кандидат-изпълнителя, поиска един ден отсрочка, за да състави своя доклад и да го представи пред ЦИК, така че днес не мога да ви съобщя новина. Фирмата е свършила доста предварителна работа и сериозна предварителна работа, но преценката дали това е достатъчно да изпълни поръчката ще направи първо комисията и после респективно ЦИК.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​В Бисер не приемат обвиненията срещу Ирена Узунова​
​В Бисер не приемат обвиненията срещу Ирена Узунова​
 Пет години след трагедията в Бисер обвиняем е бившият областен управител
Пет години след трагедията в Бисер обвиняем е бившият областен управител