НОВИНИ

Център спасява животни с увреждания

Спасителен център приютява животни с увреждания във варненското село Крумово. Инициативата е на Светлана Хънт, която чрез своята фондация за малко повече от година е помогнала на стотици бездомни кучета и котки. Сега тя ще се грижи и за магарета, и понита.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
19:10, 03.10.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Центърът се намира в бившата овцеферма в село Крумово, която все още се ремонтира. Проектът за защитено жилище за различни видове животни е мащабен и макар че все още има много работа, във фермата вече са настанени 33 магарета, 6 понита, повече от 20 кучета, няколко котки и зайци.

Светлана Хънт-Фондация “Лъки Хънт”
Знаем, когато магаретата остареят, хората ги колят за храна. А аз не приемам това. Нужно е да има уважение на това животно. То ти отдава целия си живот за транспорт и ти помага, защо би го заколил накрая?”

Така чрез сигнали на хора, забелязали магарета и понита в тежко състояние, Светлана стига до собствениците им и ги откупува. Подарява на магаретата щастливи и спокойни старини. Тези, които пък са по-млади и енергични, ще бъдат обучени за работа с деца.

Светлана Хънт-Фондация “Лъки Хънт”
Готвим програми за деца с аутизъм, със синдром на Даун. Защото в България имаме много добри лекари и терапевти, но няма такъв център.”

В центъра ще се провежда и канис терапия, в която асистенти ще бъдат спасените кученца, които също вече са настанени във фермата. В Крумово се изгражда и първият в България приют за котки. Там ще се настаняват само животни с увреждания, за които трябва да се полагат специални грижи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михай Тудосе: Убеден съм, че имаме едно много прагматично партньорство
Михай Тудосе: Убеден съм, че имаме едно много прагматично партньорство
Елена Йончева: Делян Добрев не бива да излиза от парламента
Елена Йончева: Делян Добрев не бива да излиза от парламента