Три българки влязоха в класация на "Форбс" за успели млади хора

Три българки влязоха в престижната класация на „Форбс“ „30 под 30" за успели млади хора. В европейското си издание списанието отличава общо 300 от най-добрите изобретатели и предприемачи на стария континент.

от БНТ
20:10, 04.02.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Лена Бориславова завършва право в Софийския университет, след което печели стипендия на Фондация „Фулбрайт" и заминава за Харвард, където става магистър по право. Преди две години се връща в България и започва работа в голяма адвокатска кантора в София.

адвокат Лена Бориславова: Моето желание да се занимавам с право дойде от точно тази идея, която имах в съзнанието си. Затова, че правото ти отваря врати, затова че те прави способен да се оправяш сам в дадени ситуации и ти помага да разбираш другите около теб и да решавате заедно предизвикателства и проблеми.

Лена специализира в областта на сливанията и придобиванията, търговските сделки и преговори, данъчното и международното финансово право. Сега, след като присъства в престижната класация на "Форбс" като един от най-добрите млади адвокати в Европа, Лена признава, че отговорността ѝ става още по-голяма.

Лена Бориславова: Трябва наистина каквото съм правила досега да го правя още по-убедително и още по-отговорно.

Тя съветва всеки, който иска да мине по нейния път, да не спира да работи върху себе си, да вярва в собствените си сили, да преследва мечтите си и да не се отказва.

Лена Бориславова: Трябва да се стремят да правят това, което им харесва и веднъж успеят ли да постигнат тази цел или да намерят баланс между това, което им осигурява добро съществуване и това, което им е приятно да правят. То тогава от само себе си някакси ще се получи така, че те ще са щастливи и ще се считат успели.

Лена не спира да мечтае: иска един ден да преподава право по примера на обучението в Харвард с практичеки курсове, насочени пряко към бъдещата работа на студентите в реалния свят. Първата стъпка вече е направена: адвокат Лена Бориславова е поканена за лектор в Софийския университет.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​Видинската епархия има нов духовен водач - епископ Даниил
​Видинската епархия има нов духовен водач - епископ Даниил
Русенка с онкологично заболяване не може да си намери личен лекар​
Русенка с онкологично заболяване не може да си намери личен лекар​