НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Шевиците повеждат живописни трептения. Арнолд Нюман с портретни истории. Емблематични филми на Ингмар Бергман открехват вратичката на Киномания, "Времето е наше" дава официалното начало. „Манхатън Трансфер” пристигат с хитове от 40 годишната си история и най-новия албум “The Junction”.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:15, 10.11.2018
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Шевиците повеждат живописни трептения. В галерия "Париж", Владимир Шунев представя едноименната си изложба, с етномотиви и авторски интерпретации на древни скални рисунки.-Майстори на фотографията започва своето – 10 –то юбилейно издание. С него дойде и първата изложба на Арнолд Нюман в България.
СТравински край рояла, Мерлин Монро – за която казва - "най-тъжната жена, която съм срещал на света", начупеният Уорхол, Джорд Харисън, Труман Капоти и още герои на 20-ти век се събират в Софийската градска галерия. Арнолд Нюман запечатва историята на столетието, с авторския подход - “фотопортрет в интериор” като разбива стереотипа на студиото и изважда модела от него.
Емблематични филми на Ингмар Бергман открехват вратичката на Киномания. А официалното откриване на 15 ноември е с българска история – „Времето е наше”. Филмът на Петър Попзлатев навлиза в болезнени теми и времена. Създаден по мотиви от романа „Разруха” на Владимир Зарев. Една папка ще отвори тайни рани, с дългосрочни последствия и опит за помиряване с миналото.
За първи път на български излиза книга на нобелиста Хенрик Понтопидан - „Щастливеца Пер”. Историята на датския писател щурмува и Оскарите – с филмовата версия на Биле Аугуст, който има награден опит с „Къщата на духовете”.
„Манхатън Трансфер” пристигат с хитове от 40 годишната си история и най-новия албум “The Junction”. И в новите композиции не се разделят със своята невероятна хармония и гъвкавост, включваща поп, джаз, симфонична и акапелна музика, R & B, рокендрол и суинг. Вечерта в зала България ще подгрее българската група „Спектрум”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кинг Конг събира овации на Бродуей
Кинг Конг събира овации на Бродуей
11 жертви на наводненията в Йордания
11 жертви на наводненията в Йордания