САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Стоянка Мутафова отбелязва „70 години на сцена” със специален спектакъл. Кшищоф Зануси ще представи "Етер" на СФФ.Франсоа Нуге - „Подземния живот на червеното животно”. „Фантомът на операта” вече и с български адрес.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:20, 26.01.2019
Чете се за: 00:54 мин.
Животът

Стоянка Мутафова отбелязва „70 години на сцена” със специален спектакъл. На рождения си ден, 2 февруари кралицата на комедията ще седне на трона в зала 1 на НДК- за да посрещне празничните изненади от колеги и приятели.-Впечатляващи премиери и гости ни очакват в предстоящия София Филм Фест.

Легендарният режисьор, сценарист и продуцент Кшищоф Зануси ще получи наградата на Столична община. Ще представи и най-новия си филм „Етер”. Както пише Холивуд Репортър - „Не са много режисьорите, които могат да вкарат високата култура в душата на своите филми така, както прави това Кшищоф Зануси в „Етер”. София Филм Фест ще покаже и дебютния филм на Зануси от 1969-та - „Структурата на кристала” -психологическа история за приятелството, кариерата и смисъла на щастието.

Не обратната страна на Луната, а обратната страна на календарчето повежда изложбата „Подземния живот на червеното животно”. Ретрокалендарчета предизвикват френския художник и преподавател Франсоа Нуге. В новото арт пространство Порта показва своите изображения с познатите от близкото минало герои и обекти. Това е първата самостоятелна изложба на френския художник в България.

„Фантомът на операта” вече и с български адрес. Снощи беше премиерата в Музикалния театър. Цели три години продължават преговорите по отстъпването на правата за постановката. Заради огромния интерес са поискани и допълнителни дати. "Това е най-скъпият и най-сложният спектакъл като декори и специални ефекти на тази сцена. 400 костюма, шестметрово скеле, илюзионисти и каскадьори подкрепят красивия мюзикъл. Режисьорът Пламен Карталов залага на звездния екип на Музикалния театър. До края на март "Фантомът на операта" ще владее родната сцена.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Втори ден от фестивала Сурва в Перник
Втори ден от фестивала "Сурва" в Перник
Бедствено положение в област Смолян заради натрупалия сняг
Бедствено положение в област Смолян заради натрупалия сняг