НОВИНИ

От понеделник започва детайлна проверка на строежите по Южното Черноморие

Строежите в района на „Св.Тома" и Алепу, вилното селище до Арапя и строителството на къмпинг „Градина" се спират от понеделник. Открити са разминавания в строителните разрешения и неспезване на етапи от строителството. Има разминаване и между издадените подробни устройствени планове и дейстащия Закон за Черноморското крайбрежие. Това заяви днес в Бургас началникът на Строителния надзор арх. Иван Несторов.

bnt avatar logo
от БНТ
11:52, 26.01.2019
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

В понеделник започва детайлна проверка на строителните разрешения, издадени от главните архитекти на Созопол и Царево. Ако бъдат открити нарушения, ще бъде сезирана и прокуратурата, допълни арх. Несторов.

арх. Иван Несторов, началник на ДНСК: Вече проверката ще изясни дали главният архитект е този, който не се е съобразил със действията вече на Закона за Черноморското крайбрежие и не е изискал, защото той трябва да уведоми кмета на общината да се направи една докладна, да се внесе в Общинския съвет, което да е основание за преразглеждането на този план. И това всичкото ще бъде установено в процеса на проверката, за което ще бъдете уведомени до края на седмицата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Усложнено е преминаването през прохода Предела
Усложнено е преминаването през прохода Предела
ДПС не изключва възможността за предсрочни избори
ДПС не изключва възможността за предсрочни избори