НОВИНИ

Шест ученички си отрязаха косите, за да помогнат на онкоболни деца

Шест ученички от Карлово, Сопот и Калофер отразяха косите си, за да ги дарят на онкоболни деца. От косите на момичетата ще бъдат изработени две перуки.

bnt avatar logo
от БНТ
09:36, 26.01.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Решена да подаде ръка на болните деца Станимира първа си отрязала косата. След това примера ѝ последвали нейната сестра и други четири момичета.

Стилияна Гологанова, ученичка в 6. клас на СУ "Христо Ботев"-Калофер - не всеки има тази радост, която ние я имаме и когато някой дари коса на дете той ще се почувства много по-добре.
Нели Шапкова - ученичка в 9-ти клас на ПГ "Ген. Владимир Заимов"-Сопот: Миналата година се случи така, че имах здравословен проблем и трябваше да влезна в болница и се бях срещнала с едно дете, което имаше такъв проблем и на мен тогава ми стана много мъчно и исках да му помогна, но просто нямаше в момента как.

Инициативата на децата подкрепили и родителите им.

Марияна Шапкова - майка на Нели: Надяваме се тази нишка, която те прокарват като добрина, да намери отзвук в хора, които се занимават с изработването на перуки... да се направи една такава или инициатива или някакъв комитет, ако щете сдружение, което да се занимава с изработването на перуки за деца.

В училищата, където учат децата, са убедени, че благородната им постъпка ще даде пример и на други, за да се върнат усмивките на повече онкоболни деца.

Доньо Тодоров - директор на ОУ "Св.Кирил и Методий", Карлово: Убеден съм, защото нашите деца участват и в други благотворителни кампании и това не е за първи път.
Катя Адърска - директор на ПГ "Ген. Вл. Заимов", Сопот: Това е част от нашата работа да подкрепяме тези инициативи и тези деца.

Косите, от които ще бъдат изработени двете перуки, вече са предадени на ателие в столицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спазва ли се новата наредба за обществения ред в София?
Спазва ли се новата наредба за обществения ред в София?
Волен Сидеров: В рамките на управляващата коалиция няма проблеми
Волен Сидеров: В рамките на управляващата коалиция няма проблеми