НОВИНИ

Благоевград е домакин на "Занаят фест"

За втора поредна година община Благоевград е домакин на „Занаят фест". През трите почивни дни, жителите и гостите на областния център ще могат да се запознаят в детайли с български традиции, бит и култура. Паралелно с фестивала на занаятите, за първи път в Благоевград ще се проведе и фолклорен фестивал, който ще представи културното наследство на България и Гърция.

bnt avatar logo
от Десислава Малинова
09:53, 04.05.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В трите фестивални дни на площад „Македония" ще бъдат представени занаяти като звънчарство, тъкачество, грънчарство, дърворезба, ножарство, пчеларство, изработка на калоферска дантела.

Яна Янакиева, отдел „Култура" в община Благоевград: Новото е едно пътуващо читалище, което идва в Благоевград за първи път...и мисля че ще предизвика голям интерес у най-малките жители и гости на Благоевград.

Ще има и игри, в които участниците ще имат възможност да усвоят умения като стреляне с прашка, коване на пирони, стрелба с лък, дърпане на въже и други.

На фестивала „Балкански игри" пък ще бъдат представени - уникалния автентичен фолклор на България и Гърция, обичаи и приготвяне на традиционни ястия.

Яна Янакиева, отдел „Култура" в община Благоевград: На 4 май в 17 часа ще имаме сцена на площада, където гърците ще представят за тях традиционните танци сиртаки и ръченица, ще покажат техните носии, костюми, традиционни за Гърция.

Фестивалът „Балкански игри" започва днес от 10.30 часа с шествие на децата от Центъра за личностно и творческо развитие, които ще преминат по централната градска част с платформа в битов стил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна пешеходци пресичат нов булевард заради недовършени надлези
Във Варна пешеходци пресичат нов булевард заради недовършени надлези
Навършват се 116 г. от гибелта на Гоце Делчев
Навършват се 116 г. от гибелта на Гоце Делчев