Мая Манолова: Няма основание за повишаване цената на парното

Националният омбудсман Мая Манолова определи очакваното увеличение на цените на парното, топлата вода и ел. енергията като необосновано. В ефира на БНТ тя заяви, че с решенията си, Комисията за енергийно и водно регулиране се превръща в основен генератор на инфлация в страната.

от БНТ
08:23, 04.06.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Манолова припомни, че последното увеличение на парното беше през октомври миналата година, когато цената на парното е достигнала най-високата си цена. От тогава цената на природния газ на международните пазари не се е увеличила. Така че основания за повишаване цената на парното, практически няма, каза Манолова.

Мая Манолова, национален омбудсман: Още повече, че КЕВР ще започне обсъждане за по-високи цени на топлото преди да е определил цената на природния газ. Предложението на "Булгаргаз" е за намаляване даже на цената на природния газ - с 10 стотинки, но е реално намаление. В същото време се предлага цената на топлото да бъде увеличена, което няма никакво солидно обяснение. В същото време продължава да намалява количествата произведена и разпределена топлинна енергия, не намаляват технологичните загуби, намаляват ремонтните дейности, повишават се заплатите в дружествата, а в същото време се повишава цената на парното.

Нито един от показателите, които КЕВР представя не се подобрява, каза още Манолова.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Има ли висока смъртност сред маймуните в столичния зоопарк?
Има ли висока смъртност сред маймуните в столичния зоопарк?
Велосипеди, тротинетки, ролери: Как да купуваме безопасно?
Велосипеди, тротинетки, ролери: Как да купуваме безопасно?