НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Даниела Костова облече Ringturm с „Мечти за бъдещето”. Антоанета Славова и „Луна на прозореца”. Прочутият Кубански казашки хор пристига с пъстра програма. Театър „Азарян” посреща софийската премиера на „Чайка” – постановка на Иван Добчев. Новата песен на Дани Милев – „Това си ти”.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:15, 15.06.2019
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Eдна българка опакова ключова сграда във Виена. Даниела Костова облече Ringturm с „Мечти за бъдещето”. За проекта казва - "Интересува ме по-широката перспектива, от която гледаме на бъдещето на нашите деца“.

Антоанета Славова пристигна от Йоханесбург, за да представи новата си книга „Луна на прозореца”. Психиатър по професия, тя пренася темата за вечното търсене на пътя и болезнените конфликти, които преодоляваме, за да запълним празнотата в себе си.

Прочутият Кубански казашки хор пристига с пъстра програма. За първи път най-старият руски ансамбъл - легендарният Кубански казашки хор, ще направи самостоятелно турне в България. Началото е на 18-ти в НДК, после Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив. Създаден преди 207 години, забраняван и разпуснат при Сталин и Хрушчов, ансамбълът не спира традицията с популярните казашки песни, емоционални танци и впечатляващи битки със саби. В България пристигат с програмата „Най-доброто за 200 години”.

Театър „Азарян” посреща софийската премиера на „Чайка” – постановка на Иван Добчев. След почти три десетилетия, режисьорът се връща към чеховата пиеса, за която казва, че „може да се възприема и като символно изображение на думата „театър”. В постановката на Пазарджишкия театър гостуват Койна Русева и Асен Блатечки.

Актьорът ще видим и във видеото за новата песен на Дани Милев – „Това си ти”. Историята на Един мъж и Една жена – позната, преживяна или изненадваща - с музиката на Дани Милев и стиховете на Катерина Бакларова. В ролите ще сложат и част от себе си Диляна Попова и Асен Блатечки, под режисурата на Борис Радев. „Това си ти” – една красива музикална история.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По закон плащаме чужди сметки за вода
По закон плащаме чужди сметки за вода
15% по-малко туристи във Варненско
15% по-малко туристи във Варненско