НОВИНИ

Лятна академия в Разлог събира доброволци от 6 държави

През цялото лято в централния градски парк на открито младежите ще учат децата на спорт, тематични уъркшопи, оригами, танци, и рисуване. Срещите и за двете страни се оказват приятни и ползотворни.

bnt avatar logo
от БНТ
09:50, 15.06.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Три пъти седмично деца от 5 до 15 години играят, пеят и се забавляват с младежите, пристигнали от цял свят. За общуването се използва английски език. Децата пък учат доброволците на български.

Давид Райгал, координатор на проекта: Има много инструменти да се комуникира между доброволци и децата. За тях е много креативно, децата са също много креативни, нямаме никакъв проблем за комуникиране.
Костадинка Тодорова, „Международни инициативи за сътрудничество": Имаме спортни дейности, имаме дейности, свързани с изкуство, имаме дейности, които са логически, приключенски дейности.

Децата с удоволствие играят и общуват с доброволците от Испания, Италия, Португалия, Германия, Турция и Йордания.

Симон, Германия: Много обичам културата ви и природата, особено тук в Разлог, който е обграден от всички страни с планини. Харесвам работата с децата, защото те са винаги много щастливи, нямат никакви съмнения относно живота и реагират съвсем спонтанно на нещата, които се случват около тях.
Дима, Йордания: Йордания и Европа са толкова различни, особено България. Дойдох тук за да почерпя опит от децата и да бъда част от образователния им процес.

Лятната академия в Разлог ще работи до началото на месец септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасен паркинг пред поликлиниката в Кюстендил
Опасен паркинг пред поликлиниката в Кюстендил
Управителят на НЗОК: Пробойните на Касата са добре известни
Управителят на НЗОК: Пробойните на Касата са добре известни