НОВИНИ

Агенцията по храните в София изтегли над 37 тона храни

Областна дирекция по безопасност на храните - София град спря от реализация над 37 тона храни при две съвместни проверки с Национална агенция за приходите и Агенция „Митници“.

агенцията храните софия изтегли тона храни
bnt avatar logo
от БНТ
16:52, 10.08.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

При извършена проверка от инспекторите на ОДБХ София град и служители на НАП и Агенция „Митници“ е установено съхранение и производство на храни в нерегистриран според действащото законодателство обект. Открити са над 16 тона храни от неживотински произход (семена от соя, кълнове, спагети, сушени гъби и други) и 109 килограма рибни консерви.

Част от продуктите са били без придружаващи документи, удостоверяващи произхода и безопасността им. Цялото налично количество е възбранено, а дейностите по производство и съхранение в обекта са спрени. Помещенията, в които са съхранявани и обработвани храните са били в лошо хигиенно състояние и не са отговаряли на изискванията. Издадена е заповед за спиране на експлоатацията на обекта, а на нарушителя е съставен Акт за установяване на административно нарушение, като санкцията която ще бъде наложена е от 5 до 10 хил. лева.

При друга съвместна проверка извършена от служители на ОДБХ София град, НАП и ГДБОП е хваната пратка от над 20 тона замразен свински джолан от вътреобщностна търговия, при която е констатирано несъответствие между придружаващите документи и етикетите на продукта. Цялото количество месо е възбранено до установяване на произхода му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превенция на употребата на наркотици и сред децата от пети до осми клас
Превенция на употребата на наркотици и сред децата от пети до осми клас
След репортаж на БНТ: Започна почистване на коритата на двете реки в Мездра
След репортаж на БНТ: Започна почистване на коритата на двете реки в Мездра