НОВИНИ

Активизира се свлачището по пътя за Горни Воден в Асеновград

Свлачището по пътя към асеновградския квартал Горни Воден отново е активно. От дирекцията по строителен контрол в Пловдив са разпоредили на община Асеновград да следи свличането на земните маси. Чака се и нова независима експертиза за пътя, в чийто ремонт беше вложен 1 милион лева. Трасето може и да бъде затворено, ако процесите се активизират.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
06:58, 22.02.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Въпреки че в укрепването са вложени 1 милион лева, отпуснати от правителството, пътят от два месеца е започнал да пропада видимо. Дали това е заради некачествено изпълнение или обемът на свлачището е по-голям от изчисления не е ясно.

Петър Бояджиев – зам.-кмет на Асеновград: "Търсим решение за изграждане на канализация на имотите около засегнатата зона и включване на дренирани води в нея".

Хората от Горни Воден са притеснени, че пътят отново ще бъде затворен и ще има затруднения с придвижването и доставките за магазините.

;

От държавния строителен контрол са забранили всички дейности в района. Тази разпоредба, обаче, не се спазва напълно от частните инвеститори, които също са засегнати от свличането на земните маси установи екипът ни. Те ще трябва да изградят и подпорни стени и отводняване под пътя. Това засега не се случва.

инж. Мая Василева – община Асеновград: "Ще разберем дали има движение и какво е то, тогава когато направим мониторинг, тоест, когато направим измерване дали има отместване".

Община Асеновград вече е подготвила документи, които да се представят пред междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Все още обаче не е ясно колко средства трябва да се отпуснат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Театрална трупа, хор и детска работилница - в селско читалище за пример
Театрална трупа, хор и детска работилница - в селско читалище за пример
Прощаваме се с Илия Добрев
Прощаваме се с Илия Добрев