Александър Йорданов: Сърбия първо трябва да стане член на НАТО, преди ЕС

Започна работата на Европейския парламент. Тази седмица беше седмица на избор на ръководствата в комисиите, отбеляза Александър Йорданов, депутат в ЕП от СДС/ЕНП. И уточни, че за съжаление в много от тях не бяха избрани такива и това говори косвено и за противоречията, които съществуват между различните политически групи. Самият той е член на три комисии, като основната за него е комисията по външни работи. Изборът на тези ръководства се осъществява по предварително договорен пакет по системата Д'Онт.

от БНТ
09:55, 12.07.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
"Много е трудно за която и да е държава в ЕП да постига на 100% интересите и това е магията на европейското обединение - всеки трябва да направи своя по-малък или по-голям компромис, за да върви общо напред този сложен механизъм", коментира евродепутатът.

Българската група от българските представители се събира заедно за уточняване на позиции и въпроси и тази традиция е много добра, отбеляза Александър Йорданов.

Йорданов коментира и балканските недоразумения от последните дни, като отбеляза, че балканските политици трябва да се научат по-малко да говорят и повече да работят.

Александър Йорданов: Всички ги гони логореята - говорят, обещават, живеят понякога в измислени светове, особено нашите приятели - македонците.

Сърбия първо трябва да стане член на НАТО, преди да влезе в семейството на ЕС, категорично заяви евродепутатът, "защото това е въпрос на сигурност". И уточни така НАТО ще гарантира сигурността на целия регион. Според него Сърбия не е приела европейските ценности.

Александър Йорданов: НАТО ще гарантира сигурността на целия регион и няма да остави пробив в сигурността - в смисъл да имаме държава, членка на ЕС, която обаче в сферата на отбраната и сигурността практически обслужва руската политика.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Парламентът не събра кворум, провали се дебатът за машинното гласуване
Парламентът не събра кворум, провали се дебатът за машинното гласуване
Ваня Кастрева: Тази година се повишиха баловете за кандидатстване след 7. клас
Ваня Кастрева: Тази година се повишиха баловете за кандидатстване след 7. клас