НОВИНИ

АМ "Тракия" е затворена между Зимница и Бургас

Магистрала „Тракия" е затворена за движение в участъка Зимница - Бургас от вчера. Снеговалежът в Ямболска област е спрял, но снощи е натрупало около 10-15 см почти навсякъде. В региона няма бедстващи хора и закъсали коли. В региона работят 66 коли на снегопочистващата техника, 17 от които са на ямболския участък от магистралата.

bnt avatar logo
от БНТ
12:22, 31.12.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

От 15 часа вчера снегопочистващата техника на магистралата от Ямбол до Карнобат не е спирала да работи, участъкът е почистен, но на места ефектът е нулев.

Петър Тодоров, шофьор на снегопочистваща техника: "Проблемът е, че замръзва всичко... навяване, в полето няма нищо, всичко е на пътя".
- Ако се използват такива химикали, които веднага се топи снега, ще има ли навявания?
- То няма такива химикали, къде са... На Запад трябва да има. Да, ама ние сме в България, не сме на Запад. Т.е. Нашите химикали пак замръзват? - Да. Сол, само сол хвърляме и пак замръзва.

Участъкът в района на село Воденичан е един от най- проблемните всяка зима, защото има силни снегонавявания заради течение от Котелския проход.

Лазар Илиев: Няма снеговалеж, но самите навявания се получават пряспи... намалена е видимостта, като започне да духа вятъра и го прави на облаци и абсолютно нямаш никаква видимост, стена".

По магистралата в района на Зимница полицейски екипи спират всички автомобили и ги пренасочват.

- За Бургас, които пътуват, се отбиват през II-53 Калчево - Средец.

Пътищата в региона са проходими при зимни условия.

Галин Костов, директор на Областно пътно управление: "В момента най-големият проблем е силният вятър, ураганният вятър, който е на места и снегът, който е в полето, тъй като в момента няма чак толкова силен снеговалеж... Кога ще бъдат отворени? - Когато спре вятърът. Ако днес не стане това, означава ли, че няма да бъдат отворени? - Поне по синоптична прогноза е, че днес ще стане.

По данни на Агенция "Пътна инфраструктура" магистралата е затворена до 14 часа, но все още не се знае дали точно тогава ще може да бъде отворена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици изнервени пътници на летище София заради закъснели полети
Стотици изнервени пътници на летище "София" заради закъснели полети
Oт първо лице - десетки прекараха нощта в блокиран автобус
Oт първо лице - десетки прекараха нощта в блокиран автобус