НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Ненаучно обяснение за звездите

Васко Славков с посланията на татуировките в галерия „Аросита”. Стилиян Дичев представя „100 на 100” в галерия „Нюанс”. „Всичко се вижда отвътре” и Ема Ванкова в "Сезони". „Предчувствие за пролет” в галерия София Прес.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:20, 26.02.2019
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Определено решението за рисунка върху тялото е трудно. И точно в този ритуал ни въвежда новата изложба на Васко Славков в галерия „Аросита” - Символи и форми от семейството на татуировките, начело с мандала, обясняват много решения.

Стилиян Дичев представя „100 на 100” в галерия „Нюанс”. Казва, че това не е представяне на живописни платна, а просто материализирана човешка емоция. До 2 март може да се потопите в нея.

"Закъсняла среща", "Ненаучно обяснение за звездите", "Срещи с ръб" и още срещи на поезия и живопис - в галерия „Сезони”. Авторът е един - Ема Ванкова, с изложбата „Всичко се вижда отвътре”. Живописните истории си имат и словесно изражение - като това - Ненаучно обяснение за звездите.

"Небесният молец похапвал тайно от небето,

а то, като прокъсано одеяло

завило тихата земя в нощта.

През дупките проблясва светлината

и любопитството да зная, какво се крие там,

ми пречи да заспя..."

„Предчувствие за пролет” в галерия София Прес - с изящни герои.

Те напомнят за най-красивия сезон и въвеждат пролетното настроение. Художници от секция "Бижута" към СБХ представят обща експозиция накити със заглавие "Предчувствие за пролет". Богатата палитра от стилове няма как да не събуди интереса не само на ценители. До 8 март може да се разходите сред царството на накитите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контрабандата на цигари e спаднала до 4,4% в края на 2018 г.
Контрабандата на цигари e спаднала до 4,4% в края на 2018 г.
Започна японският фестивал на сливата
Започна японският фестивал на сливата