НОВИНИ

Протест на "Атака" срещу визитата на турския премиер Давутоглу в София

Около 200 симпатизанти на "Атака" излязоха на протест срещу посещението на турския премиер Ахмет Давутоглу. Дошли с автобуси от страната, те се събраха пред сградата на Българската народна банка, където лидерът им Волен Сидеров изнесе реч срещу визитата.

bnt avatar logo
от БНТ
14:59, 15.12.2015
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Той се обяви против приемането на Турция в Европейския съюз. По думите на Сидеров, "Атака" няма да се откаже да протестира срещу политиката на Бойко Борисов и ще защитава добрите връзки на България с Русия. Според лидера на "Атака", посещението на турския министър-председател е лош знак за политиката, която водят българските управляващи. С плакати, български и руски знамена националистите поеха на шествие към Народното събрание.

Волен Сидеров - председател на партия "Атака": "Сега турският министър-председател е дошъл тук, в България, за да уреди поредната пратка незаконни мигранти, които да влязат тук - 500 хиляди. Той ще дойде тук, за да наложи на България нови унижения. И тук този васал, който е зад стените на властта ще се прегръща с него и ще му обещава още и още, и няма да постави въпроса за обезщетенията за тракийските имоти - 10 млрд. евро."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реформаторите ще обсъждат с ГЕРБ ново коалиционно споразумение
Реформаторите ще обсъждат с ГЕРБ ново коалиционно споразумение
Стратегическата дълбочина на Ахмет Давутоглу
"Стратегическата дълбочина" на Ахмет Давутоглу