НОВИНИ

Айфеловата кула посрещна 300-милионния си посетител

Айфеловата кула в Париж посрещна своя 300-милионен посетител. От откриването си през 1889 г. досега тя е най-посещаваният туристически обект в света.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:14, 29.09.2017
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Възхищават ѝ се и през деня, и през нощта. Айфеловата кула - символът на Париж, отбеляза бляскаво факта, че е била посетена от 300 милиона души в своята 128-годишна история. С много музика и настроение.

Жюли: Изключително е и трябва да се възползваме. За първи път в живота ми мога да празнувам на първи етаж тук. Супер е! Имаше опашка, много хора, но въпреки това е страхотно!
Катлийн: Невероятно! Чух някои от най-характерните френски песни. Прекрасно изживяване. За първи път съм тук. Прекрасно е!
;

324-метровата кула продължава да устоява на превратностите на нашето време. Всяка година тя е посещавана средно от около 7 милиона туристи от цял свят. А всяка нощ грейват 20 000 лампи, често пъти в символични цветове.

Айфеловата кула е построена за Световното изложение в Париж през 1889 г. По план кулата е трябвало да бъде демонтирана след края му, но архитектът Гюстав Ефел успял да убеди властите да не го правят.

И така до днес тя е сред най-големите туристически атракции в света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви рискове крие планинският туризъм през есента
Какви рискове крие планинският туризъм през есента
Започна Международно биенале на стъклото
Започна Международно биенале на стъклото