НОВИНИ

Разбиха банкомат в Бобошево

Банкомат е бил разбит тази нощ в Бобошево. Машината е била буквално изтръгната от сградата на банката до общината в града. С повече информация вижте прякото включване в обедните ни новини на Антон Чавдаров.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
11:37, 13.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Банкоматът е в непосредствена близост до входа на общината. Крадците са действали, така сякаш е било ден. Абсолютно необезпокоявани са проникнали в клона на банката, първо са разбили входната врата - лявото крило на банката, за да могат да проникнат до устройството. Закачили са банкомата с кука. От другата страна са завързали въжето за автомобил, според очевидци - за черен джип без номера и са започнали да теглят банкомата, който при самото теглене се е счупил. Крадците обаче са имали готов вариант и при тази ситуация. Разбили са банкомата, извадили са касетите с парите и са избягали.

Тепърва ще се гледат видеозаписите от камерите.

В момента се разпитва пазачът на общината, който е бил свидетел на случващото се и е подал сигнала. На място е дошла полиция, но крадците вече са си тръгнали.

Официална информация от банката за това каква сума е открадната все още няма. Според хората в града, когато банкоматът е пълен, в него има 80 000 лв. Пак според хората, банкоматът е бил наполовина пълен. Не е ясно дали банкоматът е от новите видове, които правят неизползваеми парите при разбиване. Местните казват, че е бил сменен само преди десет дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служителка на полицията е ранена при стрелбата в Мюнхен
Служителка на полицията е ранена при стрелбата в Мюнхен
В Пловдивска област няма опасност от преливане на реки и язовири
В Пловдивска област няма опасност от преливане на реки и язовири