НОВИНИ

БДЦ - Народен съюз влезе на консултации при президента

От 14 часа днес започна срещата при президента на Българският демократичен център - Народен съюз. Темите на консултациите са: възможно ли е в настоящия парламент да бъде намерена друга формула за съставяне на правителство? Какви са потенциалните дати за предсрочни избори? И какво е най-належащото, което трябва да свърши 43-ото Народно събрание преди предсрочните избори? Резултатите от разговорите очаквайте пряко в ефира на БНТ1. Росен Плевнелиев вече разговаря с ръководствата на ГЕРБ, БСП, ДПС и Реформаторския блок. Утре държавният глава ще проведе консултации и с представители на АБВ и "Атака".

bnt avatar logo
от БНТ
14:02, 23.11.2016
Чете се за: 00:18 мин.
У нас

От ГЕРБ и БСП вече заявиха, че няма да се опитват да правят правителство. От ДПС са категорични, че в това Народно събрание различните формули и варианти за съставяне на кабинет са изчерпани. От Реформаторския блок биха участвали в ново правителство, ако получат подкрепа от ГЕРБ, но сами си дават сметка, че това е невъзможно.

Днес новината дойде от Патриотичния фронт те заявиха, че са готови да приемат мандат и да водят преговори с останалите политически сили, за да съставят правителство.

Като възможни дати за предсрочни парламентарни избори засега всички посочват края на март - началото на април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството даде още 54,6 млн. лева за поддръжката на изтребителите МиГ-29
Правителството даде още 54,6 млн. лева за поддръжката на изтребителите МиГ-29
Иран заплаши с ответни мерки, ако САЩ нарушат ядрената сделка
Иран заплаши с ответни мерки, ако САЩ нарушат ядрената сделка