НОВИНИ

БДЖ спря влаковете между Берковица и Монтана заради нападения с камъни

Осем случая на замерване на влакове с камъни в участъка между Берковица и Монтана са регистрирани през празничните дни, съобщи БТА.

бдж спря влаковете берковица монтана заради нападения камъни
bnt avatar logo
от БНТ
06:37, 06.01.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Затрупаната от сняг жп линия с партина между релсите за пешеходци. Така изглежда част от железопътното трасе между Берковица и Монтана, когато минава през квартал Огоста. Ясен знак, че в от дни от тук не е минавал влак, а линията е превърната в квартална улица. От БДЖ признаха, че не могат да се справят с атаките с камъни по композициите.

През периода от 28 декември до 2 януари са регистрирани осем случая. В резултат на тези вандалски актове са счупени няколко странични и едно челно стъкло на пътнически композиции, които се движат в участъка. От железницата вдигат ръце с думите, че тези нападения "фактически саботират всички усилия на ръководството за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите", защото застрашават сигурността на движението на влаковете, както и живота и здравето на клиентите.

"С цел съхраняване на живота и здравето на своите служители и клиенти ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД беше принудено да предприеме крайната мярка временно да спре движението на влаковете. Обслужването на пътниците в този ж. п.-участък ще се извършва с автобуси, като движението на влаковете ще бъде възстановено след нормализирането на ситуацията в района", съобщават от превозвача.
;

В квартал "Огоста" ромите са изградили незоконно своите къщи на метри от линията, но искат тя да бъде закрита, защото често стават инциденти с блъскане или прегазване на хора от квартала, напомня БТА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Богоявление!
Богоявление!
Днес излиза възпоменателният брой на Шарли ебдо
Днес излиза възпоменателният брой на "Шарли ебдо"