НОВИНИ

Георги Костов: МВР няма задължение да има пост и да охранява Бекташ

Втори ден протест на мотористи в София. Тази сутрин те отново се събраха пред турското посолство, за да изразят недоволството си от изчезването на турския гражданин Фарук Бекташ, който прегази и уби на място семейство мотористи.Инцидентът стана на 24 юли край Драгоман.

bnt avatar logo
от БНТ
18:14, 05.08.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Няколко дни по-късно Софийският окръжен съд реши да остави под домашен арест Бекташ. Пред съда защитата на турския гражданин, който живее в Германия, представи договор за жилище в кв. "Враждебна", сключен на 27 юли.

Договорът натежа в полза на домашния арест. При домашния арест полицейския инспектор проверява дали лицето спазва мярката за неотклонение и е на посочения адрес. Това изтъкна главен комисар Георги Костов във връзка с укрилия се турски гастербайтер Фарук Бекташ, който прегази двама мотористи на пътя край Драгоман. Съседи на къщата, която наел Бекташ, разказват, че полиция го проверявала по 3 пъти на ден.

Главен комисар Георги Костов: Но няма задължение МВР да има пост и да охранява лицето. Тогава то се обезсмисля. То по-добре да си стои в следствения арест. А представяте ли си за какви средства става на въпрос, ако на всеки един с мярка домашен арест му сложим 24-часова охрана. Това са три смени по 8 часа. Три надници трябва да има пред него.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Oтсъствали век спортове се завръщат на Олимпиадата в Рио
Oтсъствали век спортове се завръщат на Олимпиадата в Рио
5 нови детски градини отварят врати в София от есента
5 нови детски градини отварят врати в София от есента