НОВИНИ

Белият дом: Тръмп ще разговаря с колумбийския си колега за кризата във Венецуела

Американският президент Доналд Тръмп ще приеме на 13 февруари колумбийския си колега Иван Дуке, за да обсъди с него усилията за възстановяване на демокрацията във Венецуела, съобщи Белият дом. През последните дни Вашингтон не потвърждава евентуално разполагане на американски части в Колумбия. Хипотезата се появи след като съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън беше забелязан с бележник, на който пишеше "5 хиляди войници в Колумбия".

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
22:01, 06.02.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Вашингтон обвини правителството на Мадуро, че блокира хуманираната помощ, изпратена от Съединените щати и други страни в координация с опозиционния лидер Хуан Гуайдо. Режимът трябва да позволи помощта да достигне до гладуващите, заяви Държавният департамент. Част от доставките са блокирани на границата с Колумбия. Според Мадуро тази помощ е прелюдия към външна военна интервенция.

Гуайдо поиска лидерите на управляващата коалиция в Италия да приемат негови представители, които да преставят план за действие за възстановяване на демокрацията във Венецуела чрез честни избори. Италия е сред малкото страни, които не са признали Гуайдо за временен президент, страната блокира и единна позиция по въпроса на Евросъюза. Към Италия днес се присъедини и Словакия.

Правителството на Николас Мадуро миналата година е продало 73 тона злато на Турция и Обединените арабски емирства без нужното одобрение на парламента, съобщи опозиционен депутат в Каракас. Според него от понеделник правителството не може да прехвърля пари между сметките си в банки в Евросъюза и на неуточнена дата е изпратило 127 милиона евро по сметки в руски банки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Липсата на кадри става все по-голям проблем за селскостопанските производители
Липсата на кадри става все по-голям проблем за селскостопанските производители
Намериха откраднатите кралски скъпоценности на Швеция
Намериха откраднатите кралски скъпоценности на Швеция