НОВИНИ

Безплатни прегледи на автомобили в Съюза на българските автомобилисти

Всички шофьори в Благоевград могат да проверят ходовата част, окачването, осветлението, гумите и спирачната система на колата си в автосервиза на Съюза на българските автомобилисти в Благоевград.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
20:22, 15.07.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
Александър Цацев, директор на СБА - Благоевград: Това системите, които са пряко свързани движението, с което се цели нали самите водачи да се информират за техническото състояние на автомобила и при необходимост да вземат мерки съответно за отстраняването при съществени просто повреди в самия автомобил.

Много от водачите на автомобили в Благоевград разчитат единствено на годишния технически преглед, което е недостатъчно, казаха от съюза.

Ако усетя нещо, иначе мисля, че няма смисъл нали за това е регламентирано тези прегледи да се правят веднъж в годината.

Според мен всяка година е необходимо съответно автомобилът да бъде преглеждан, защото масово автомобилите в България са стари и съответно навременната проверка на техническата подготвеност на автомобила би била полезна.

Повечето не ги поддържат, защото всичко е свързано с пари и време и така остават, че караме, докато може и тогава вече се пристъпва към ремонт.

Идеята на организаторите е да се намали броят катастрофите в страната, заради неизправни автомобили.

Александър Цацев, директор на СБА - Благоевград: Последно мисля че към 2007- 2008 боят на убитите при ПТП беше около 1 300 души, като миналата година цифрата, която е около 600 до 700 човека загинали на пътя при ПТП. Това е едно намаляване на броя на убитите, но в същото време недостатъчно.

Безплатни прегледи на автомобилите ще се проведат следващата седмица и в Хасково.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бегълците от затвора на остров Бали направиха възстановка на бягството си
Бегълците от затвора на остров Бали направиха възстановка на бягството си
Отбелязват се 140 години от рождението на Елин Пелин
Отбелязват се 140 години от рождението на Елин Пелин