НОВИНИ

Бившият кмет Иван Евстватиев вече не е почетен гражданин на Стрелча

На извънредно заседание Общинският съвет на Стрелча гласува отнемането на почетното гражданство на Иван Евстатиев, обвинен в сексуално посегателство над непълнолетно момиче.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
18:07, 20.01.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Общинарите единодушно гласуваха да бъде задействана процедура за това Иван Евстватиев да освободи заеманото от него място в Общинския съвет на град Стрелча.

След бързо съвещание с юристи стана ясно, че не се оказва законова пречка предвид факта, че Иван Евстатиев е в ареста и сега е с постоянна мярка за неотклонение.

По доброволно негово съгласие чрез неговите адвокати той може да депозира молбата си за напускане и освобождаване на мястото до председателя на Общинския съвет.

В залата на извънредната сесия стана ясно, че още преди години, когато е обявено почетното гражданство на Иван Евстатиев, са допуснати редица процедурни нарушения, свързани с нормативите за присъждането на това отличие. Става въпрос за фиктивни според председателя на Общинския съвет подписки - над 200 души са се подписвали на бели празни листове без въобще да знаят, че всъщност дават подкрепата си за това Иван Евстатиев да бъде почетен гражданин на Стрелча.

Днес над 100 граждани се събраха в залата на местния парламент. Те поискаха да стане ясно какви са доходите на Иван Евстватиев, защото цял ден в Стрелча се говори за огромни задължения на общината и за съмнителни сделки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложение ще улесни бъдещите булки при избора на рокля
Изложение ще улесни бъдещите булки при избора на рокля
Ваксините Еувакс и Пентаксим не са опасни за здравето
Ваксините "Еувакс" и "Пентаксим" не са опасни за здравето