НОВИНИ

​Бившият министър на енергетиката Румен Овчаров се яви в Столичното следствие

Бившият министър на енергетиката Румен Овчаров се яви днес в Столичното следствие. Оказа се, че е бил призован - ако иска да даде обяснения по разследването за концесията на "Мини Бобов дол".

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 04.05.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

По това дело Овчаров има две обвинения - за престъпление по служба и за безстопанственост. Според прокуратурата - в нарушение на закона, бившият министър е разрешил на "Мини Бобов дол" да отдаде под наем правата за добив на въглища на частното дружество "Ораново".

Второто обвинение е за това, че през февруари 2007-ма е предложил на МС допълнително споразумение по невлязъл в сила концесионен договор, с което е било нарушено предишно правителствено решение.

Бившият енергиен министър от кабинета "Станишев" има и обвинение за АЕЦ „Белене", което му беше повдигнато дни преди да изтече давността. Овчаров остана в сградата на бул. "Монтевидео" само около 15 минути.

Румен Овчаров - бивш министър на икономиката и енергетиката от кабинета "Станишев"
Извикаха ме за даване на обяснения, отказахме да даваме обяснения и си тръгвам. По кое от делата? По делото за Бобов дол. Това означава ли, че приключва? Не мога да ви кажа какво означава. Вие ли сте човекът, който казва на Корнелия нинова какво да прави, кого да изключва? По тези сюжетни линии не му е тука мястото да разсъждаваме, така че ви пожелавам приятен ден
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мустафа Карадайъ: Очакваме решителни мерки срещу бедността и демографската криза
Мустафа Карадайъ: Очакваме решителни мерки срещу бедността и демографската криза
БСП ще гласува против предложеното правителство
БСП ще гласува против предложеното правителство