За първи път България ще участва на Световното първенство по транжиране на месо догодина. Това е единадесетото издание на международния конкурс, който ще се проведе в Белфаст, Ирландия. Страната ни ще се съревновава с 14 държави.
Петима българи и един англичанин, сред които дългогодишни транжори и професионални готвачи, ще представят България на Световното първенство по транжиране на месо през март догодина. Те ще се състезават с участници от Австралия, Мексико, Англия, Бразилия и други. Капитан на отбора е Кирил Петров, който е в бранша почти 46 години. Според него тайната е месото да е добре охладено, а ножът да е остър.
Тери Гилигън е професионален месар от 14-годишен. Отскоро живее в страната и въпреки че е англичанин, ще е част от българския отбор. Времето за работа е 2 часа и 30 минути. Ще бъдат преработени четири вида месо – агнешко, свинско, телешко и пилешко.
Интернационално жури ще оценява уменията с ножа, техниките на работа, както и презентацията на крайния резултат.
Човекът, който застава зад идеята България да има национален отбор по транжиране на месо, е Вихрен Димитров. Той влага много сили и енергия, за да изведе тима на световно ниво.
В миналогодишното световно първенство победител е отборът на Франция. Тази година всички се надяват родният тим не само да покаже завидни умения, но и да завоюва първото място.
Проф. Ива Христова: Нивата на грип и остри респираторни заболявания са под нивата на миналата година
102-годишен ветеран от войната е един от най-възрастните пациенти, ваксинирани против грип
Да предизвикаш себе си: Каузата "Бягай с множествена склероза" на Гергана Василева от БНТ
Премиерът Желязков за особения управител в "Лукойл": Има имена, които обсъждаме
Бюджетна процедура на пауза: Работодатели и синдикати искат да участват в Съвета за съвместно управление