ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

България ще участва на Световното първенство по транжиране на месо

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

За първи път България ще участва на Световното първенство по транжиране на месо догодина. Това е единадесетото издание на международния конкурс, който ще се проведе в Белфаст, Ирландия. Страната ни ще се съревновава с 14 държави.

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

      Петима българи и един англичанин, сред които дългогодишни транжори и професионални готвачи, ще представят България на Световното първенство по транжиране на месо през март догодина. Те ще се състезават с участници от Австралия, Мексико, Англия, Бразилия и други. Капитан на отбора е Кирил Петров, който е в бранша почти 46 години. Според него тайната е месото да е добре охладено, а ножът да е остър.

      Тери Гилигън е професионален месар от 14-годишен. Отскоро живее в страната и въпреки че е англичанин, ще е част от българския отбор. Времето за работа е 2 часа и 30 минути. Ще бъдат преработени четири вида месо – агнешко, свинско, телешко и пилешко.

      Интернационално жури ще оценява уменията с ножа, техниките на работа, както и презентацията на крайния резултат.

      Човекът, който застава зад идеята България да има национален отбор по транжиране на месо, е Вихрен Димитров. Той влага много сили и енергия, за да изведе тима на световно ниво.

      В миналогодишното световно първенство победител е отборът на Франция. Тази година всички се надяват родният тим не само да покаже завидни умения, но и да завоюва първото място.

      ТОП 24

      Най-четени

      Product image
      Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
      Абонирай ме за най-важните новини?