НОВИНИ

Битото сирийско дете във Варна вероятно е познавало нападателите си

Продължава разследването за нападението на сирийско момче във Варна. Ученикът е в пети клас. Той е бил нападнат от двама в двора на варненското училище "Никола Вапцаров". След нанесения побой детето е било настанено в болница със счупен нос. Директорът на училището Иванка Николова предположи, че вероятно то е познавало някой от нападателите си. В училището работят психолози, а децата са спокойни въпреки инцидента, каза Николова.

bnt avatar logo
от БНТ
07:39, 19.12.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Иванка Николова, директор на 2-ро ОУ "Никола Вапцаров": Видеонаблюдение има по фасадата на сградата, но са с много високо качество. Предали сме ги на полицията, върви разследване в момента, институциите си свършиха работа. Децата са загрижени, защото го приеха. Всички се надяват да се върне до края на седмицата, за да се включи в коледните празници.

Директорката каза още, че състоянието на детето е стабилно, то е изписано на 15 декември за домашно лечение вкъщи, в момента е добре, излиза от вкъщи. По думите ѝ, нападението става след края на последния час, когато излиза от училището. 20-30 минути след часовете детето наблюдава час по физическо в двора. Оградата прескачат две по-големи момчета с качулки, които са пожелали разговор с детето. Според Николова предположи, че момчето познава единия или двамата, за да се отдели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще участва на Световното първенство по транжиране на месо
България ще участва на Световното първенство по транжиране на месо
​Сблъсъци между протестиращи и полиция в Аржентина
​Сблъсъци между протестиращи и полиция в Аржентина