НОВИНИ

Българска парламентарна делегация е на посещение в Москва

Българска делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева е на официално посещение в Москва.

bnt avatar logo
от БНТ
06:44, 25.06.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Предстоят срещи на българските депутати в Съвета на федерацията и Държавната дума, както и разговори с руския външен министър Сергей Лавров.

Снощи в българското посолство в Москва депутатите се срещнаха с представители на българската общност. Цвета Караянчева отбеляза на срещата, че 9 години председател на Народното събрание не е посещавал Русия. Тя призова младите хора да трупат опит тук, но да се върнат в България.

Една от основните теми на разговорите в следващите днес и утре в руската столица ще бъде енергетиката.

Цвета Караянчева - председател на Народното събрание: Темата е много важна и ще разкажа какво точно правим по тази тема, промяната на енергийната стратегия, за да може да реализираме разширението на газопреносната структура, втора тръба на Турски поток и ще предложа да я наричаме Балкански поток, защото минава през тези страни. Другата тема ще бъде Белене, важна тема отново за енергетика и възможността за намиране на инвеститор, който да построи централата, знаете, че е отворена процедурата и в момента се набират офертите. Също ще говорим за икономика, туризъм, селско стопанство.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев ще посети ЦЕРН
Румен Радев ще посети ЦЕРН
КЕВР ще гледа цената на газа
КЕВР ще гледа цената на газа