НОВИНИ

Български шофьор в болница заради блокадата на границата

Шофьор не издържа на нечовешките условия на границата с Гърция. На пункт "Кулата" българин се почувствал зле и е приет в болница в Сандански, потвърдиха за БНТ от Спешния център в Благоевград.

bnt avatar logo
от БНТ
09:19, 25.02.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Междувременно гръцкият премиер Алексис Ципрас и стачният комитет на фермерите се срещат днес, за да преговарят условията за прекратяване на протестите на границата. Иначе още вчера блокадата на пункт Кулата падна, но все още има 7-километрова опашка откъм нашата страна. На граничен пункт "Илинден - Ексохи" по информация на МВР не се пропускат товарни автомобили.

Гръцките фермери прекъснаха протеста си, но временно и ще продължат да настояват да се премахнат предложените промени в данъчната и в пенсионната реформа. Транспортният министър Ивайло Московски съобщи за "По света и у нас", че според информация на гръцката телевизия "Антена" гръцкият главен прокурор е разпоредил фермерите да изтеглят тракторите и машините от границата.

Българските превозвачи се заканиха, че започват контра-блокада по цялата българо-гръцка граница, ако до понеделник не се намери трайно решение на кризата.

Ето какво каза Йордан Арабаджиев - председател на Съюза на международните превозвачи в сутрешния блок "Денят започва".

Йордан Арабаджиев - председател на Съюза на международните превозвачи: Вчера взехме решение да започнем с контраблокади относно гръцките фермери от понеделник сутринта от 9:00 часа, ако до тогава все още не са изведени земеделските им техники от Кулата и от Илинден. Положението стана нетърпимо. Гръцките фермери продължават вече цял месец да тормозят, както българските превозвачи, така и всички наши сънародници, които имат работа с Гърция. Взехме решение да започнем контраблокада, но искам да уточня, че тя ще бъде насочена единствено към гръцката земеделска продукция. Ще обхваща нашите гранични пунктове с Гърция, както и граничните ни пунктове с Македония. Това го правим с цел да не се заобикалят българо-гръцките пунктове и да се внася гръцката земеделска продукция от Македония.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската православна църква ще бъде предложена за Нобелова награда за мир
Българската православна църква ще бъде предложена за Нобелова награда за мир
Пребиха шофьор на Околовръстното /ВИДЕО/
Пребиха шофьор на Околовръстното /ВИДЕО/